Cherix Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Witam, mam pewien problem i kompletnie nie moge sobie z nim poradzic. Czy jest ktoś kto również ma problemy podczas grania na gf7800gt z wykrozystaniem jakiegokolwiek dual core'a?w moim przypadku to amd 64 x2 3800+. Nie jestem w stanie grać na nowszych sterach niż 78.01. Próbowałem już chyba wszystkie możliwe sterowniki, ustawienia itd ale za każdym razem czy to SPlinter Cell:CT, czy ostatnio Call fo Juarez (na 78.01 przewazajace kolory to żółty i zielony, przy nowszych sterach gra w różnych momentach, nawet przy loadingu poprostu freeze) jakakolwiek gra poprostu w róznych momentach nagle sie zatrzymuje (dźwięk płynie dalej po a jakimś czasie (5-10sec) również sie zawiesza) - krótko mówiąc hardlock. Zdarza sie że gra 'wraca do siebie' i można spowrotem normalnie grać ale to jest najczęściej tylko kilka minut i wyskakuje albo blue screen z przykłądowym textem "bad.pool.caller" i inne, albo ponowny jest freeze i jedyna możliwość jaka pozostaje w tej sytuacji to reset, który (po wyskoczeniu bluescreena w czasie gry) i tak raczej nie pomaga bo w biosie wyskakuje text "Boot disk failure" i kompa trzeba totalnie wyłączyć z kontaktu. Jeżeli ktoś ma pomysł jak temu zaradzić to będę bardzo wdzięczny. Bo nie wiem czy jest jakieś rozwiązanie, czy musze poprostu tego gf'a 7800gt zmienić, bo już na jakiś forach nvidii czytałem, że takie problemy są z tymi 7800 które pracują z amd dual'ami. dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Gdybyś choć trochę się wysilił i poszukał, z pewnością znalazłbyś link do tego artykułu. http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1562 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cherix Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Ja nie mam problemy z tym że gry mi chodzą za szybko albo za wolno. Ten artykuł czytałem już wczesniej..i inne też, ale żaden nie daje konkrentych odpowiedzi dlatego spytałem tu na forum (mimo tego dzieki za posta). Poprostu zdarzają się regularne hardlocki i bluescreeny podczas szpilania, a nowe sterowniki nie pomagają tylko pogarszają sprawę. Jak ktoś może pomóc..z góry dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Tak nieśmiało spytam jaki zasilator? :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...