Gość nairda Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Witam ! chciałem zapytać czy ktoś może zna jakies programiki dzięki którym można z piosenki (mp3, wav lub innej) wyciąć lub wyciszyć poszczególne ścieżki dźwiękowe ( np wokal, gitare czy gary). będę wdzięczny za pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Odpowiednie pluginy do winampa potrafia cos takiego ale to nie jest nic innego jak wycinanie poszczegolnych czestotliwosci jesli cos takiego Ci nie wystraczy zajrzyj na dobreprogramy.pl w audio pewnie cos dla siebie znajdziesz powodzenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) niestety nie ma takich programów a to z prostego względu... pliki mp3 czy w szczególności wav nie mają ścieżek dźwiękowych w rozumieniu edycyjnym... wav stereo ma po prostu dwie ścieżki L i P kanał i to wszystko w których wszystkie dzwięki piosenki są zmixowane razem. Usunięcie jakichś dźwięków nie jest możliwe, możliwe jest natomiast lekkie ich ściszenie ale to wiąże się ze znacznymi zniekształceniami całego materiału dźwiękowego. Jesli chodzi Ci o muzkę powiedzmy bez słów to najlepiej zdobyć nagranie edycyjne - skąd to nie wiem.. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « mój wujo kupił z autogiełdy od zioma 30 płytek z różnymi utworami polskimi.. ale cicho... ja tego nie powiedziałem :D Można też ściagnąc pliki midi danej piosenki i przy odrobinie porządnej karty dźwiękowej i dobrych soundfontach (próbkach dzwiękowych midi) można wtedy dowolnie edytować ścieżki (midi w formacie 1 zazwyczaj mają ścieżki, a format 0 da się skonwertować).. a i jakość będzie niewiele gorsza od prawdziwej piosenki... Edytowane 15 Września 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Jak juz wspomnial PelzaK takie cyrki to tylko z wersjami studyjnymi. Pozostaje ci tylko w/w wycinanie czestotliwosci, ale moim zdaniem mija sie to z celem. (no chyba ze bawisz sie w DJ'a :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nairda Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 no właśnie ze ściszaniem już się bawiłem ale rezultatt nie był taki jak oczekiwałem. wszystko już rozumiem, dzięki za info, pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...