Skocz do zawartości
homzik

Zmiana Zalman Vf700-al Na Vf900-cu - Jest Sens?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Obecnie posiadam Galaxy 7600GS z zamontowanym fabrycznie Zalmanem VF700-Al, jednakze wydaje mi sie, ze karta troche szumi (choc bardzo mozliwe, ze bardziej szumi wiatrak na chipsecie od DFI) - czy zatem jesli zdecydowalbym sie na zamiane tego Zalmana na VF900-Cu, odczulbym zauwazalny wzrost wydajnosci i, co wazniejsze, ciszy?

Czy moze lepiej zostawic starego Zalmana, a wytlumic sobie obudowe matami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Obecnie posiadam Galaxy 7600GS z zamontowanym fabrycznie Zalmanem VF700-Al, jednakze wydaje mi sie, ze karta troche szumi (choc bardzo mozliwe, ze bardziej szumi wiatrak na chipsecie od DFI) - czy zatem jesli zdecydowalbym sie na zamiane tego Zalmana na VF900-Cu, odczulbym zauwazalny wzrost wydajnosci i, co wazniejsze, ciszy?

Czy moze lepiej zostawic starego Zalmana, a wytlumic sobie obudowe matami?

ja mam obydwa zalmany na tej karcie i VF900-cu nie jest wcale taki cichy bo żebarka są blisko siebie i wszysko szumi (sam wentyl jest cichy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie ten z mostka szumi bardziej

jesli chodzi o ciszę w 2d - sprawdź czy da rade pasywnie, zjedź z zegarami w dól

u mnie na x800gto siedzi zalman miedziany i w 2d z gpu na 320 pasywnie jest ok :) screen

jedne co trzeba zrobić to dorobić zalmanowi wtyczkę pod weście na pcb grafiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi