RoDaro Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Mam płytę główną ASUS TUV4X na via 694T, na której posadziłem celka 1000T@1333. Do pewnego czasu miałem kartę winfasta GF2 Pro i wszystko było OK - grafa biegała na AGP 4x. Niedawno zmieniłem grafę na MSI GF4200 64MB i ta wiesza mi się przy AGP 4x w grafice 3d (np 3DMarkach). Kombinowałem na różne sposoby: zmieniałem pakiety 4in1, instalowałem nowszy bios do MB, testowałem różne detonatory, sprawdziłem inny zasilacz - 300W (obecnie mam enlight'a 250W) i żadnej poprawy. Dopiero zmiana w biosie AGP na 2x rozwiązała problem - żadnych zwisów - i tak jadę do dziś. Proszę o poradę w tej sprawie, bo niedosyt pozostał. Pozdrowienia. PS. Kartę sprawdzałem na innej konfiguracji sprzętowej tj. Athlonie 1700XP i płycie ECS - tam wszystko było w porządku, na AGP 4x karta biegała bez zwisów i przeszła wszyskie testy jakie robiłem wcześniej na swoim kompie. Wg mnie karta jest sprawna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N.E.O.P.L.A.S.M Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Spróbuj z inną kartą na Twojej mobo. Jeżeli będzie ok, to znaczy że asus i msi "sie nie lubią". Można też próbować zmienić bios na grafie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...