Qki86 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Mam zamiar zmienić BOXowy wentylator z procka (Athlon64 3000+) na coś co znacznie ochłodzi procesor i dzieki czemu bede mógł z niego wycisnać troche wiecej niż 2200MHz. Co polecacie w miare rozsądnej cenie? Czy Scythe Mine bedzie dobrym wyborem? Czekam na pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) Arctic freezer 64pro albo scythe. BTW Nie ten dział. Edytowane 18 Września 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qki86 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Tak tylko że różnica w cenie jest prawie dwu krotna czy w parze z tym idzie jakość chłodzenia? W tej chwili mam 40stopni w stresie dochodzi do ponad 45. Czy zmiana coolera dużo zmieni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) najpierw załóż lepiej boxa :) na moim zrobiłem 2700mhz 1,65v @ ~65*c :P zazwyczaj stabilnie ;) a powaznie pewnie fryzjer, ew. ninja+ (2,66ghz 1,58v, ciągnie mi powietrze z nad grafiki (x800gto jak w sigu, 3-4cm luzu może..) i 52*c w grach, fander @ <1000rpm, a wentylacja w budzie taka sobie..) Edytowane 19 Września 2006 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Ja na boxie przy podkręconym procku miałem 51*C, zmiana coolera OC nie poprawiła. Obojętne co kupisz będzie lepsze niż BOXowe chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qki86 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 No ja na BOXie mam przy 2200MHz 1,46V w stresie jest aż 50 stopni i jeśli chce wyżej kręcić jest zwis. I jeszcze zeby było ciszej bo ten boxowy jest jak odkurzacz w porównaniu z wentylatorem od grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Freezer64 PRO napewno będziesz z niego zadowolony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Na Freezer64 PRO strasznie ciszej nie będziesz miał. Głośny jak box ale dużo wydajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Większość płyt głównych ma automatyczną regulację obrotwó... dzięki czemu freezer jest cichszy - lepiej chłodzi to wentyl wolniej się kręci B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qki86 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Fajnie jakby sie ktoś jeszcze wypowiedział o ile stopni spadła mu temperatura po wymianie wentylatora. I dziwnie ma skierowany wiatrak do dołu. Czy to nie ma wpływu na wydajność? Bedzie ssał powietrze z grafiki :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Mnie spadła 6-7*C w stresie. Zmienie na lepszą pastę to pewnie będzie lepiej. Edytowane 19 Września 2006 przez apofiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Ja nie mam porównania do BOX'a, bo nie używałem... od razu dałem AC Silver5 + AC Freezer64 PRO... jakim cudem masz wentylek na dole? Ja na Asus A8N-SLI Premium miałem tak, że wiał do tyłu, a z tyłu budy był jeszcze jeden wyciągający powietrze... miałem wtedy ciasną budkę (MC FineII) i w środku było gorąco... temp 33* IDLE, 38* STRESS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qki86 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 chodzi mi że AC Freezer64 PRO jest tak zbudowany że zasysa spod siebie a nie jak BOXowy z boku wiecie o co chodzi? Czy to nie bedzie szło na niekorzyść bo przecież cieżej bedzie mu ssać chłodne powietrze z poza obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...