Skocz do zawartości
Qki86

Jaki Wentylator Na Athlona

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar zmienić BOXowy wentylator z procka (Athlon64 3000+) na coś co znacznie ochłodzi procesor i dzieki czemu bede mógł z niego wycisnać troche wiecej niż 2200MHz. Co polecacie w miare rozsądnej cenie? Czy Scythe Mine bedzie dobrym wyborem? Czekam na pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw załóż lepiej boxa :) na moim zrobiłem 2700mhz 1,65v @ ~65*c :P zazwyczaj stabilnie ;)

a powaznie pewnie fryzjer, ew. ninja+ (2,66ghz 1,58v, ciągnie mi powietrze z nad grafiki (x800gto jak w sigu, 3-4cm luzu może..) i 52*c w grach, fander @ <1000rpm, a wentylacja w budzie taka sobie..)

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie jakby sie ktoś jeszcze wypowiedział o ile stopni spadła mu temperatura po wymianie wentylatora. I dziwnie ma skierowany wiatrak do dołu. Czy to nie ma wpływu na wydajność? Bedzie ssał powietrze z grafiki :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam porównania do BOX'a, bo nie używałem... od razu dałem AC Silver5 + AC Freezer64 PRO... jakim cudem masz wentylek na dole? Ja na Asus A8N-SLI Premium miałem tak, że wiał do tyłu, a z tyłu budy był jeszcze jeden wyciągający powietrze... miałem wtedy ciasną budkę (MC FineII) i w środku było gorąco... temp 33* IDLE, 38* STRESS...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi że AC Freezer64 PRO jest tak zbudowany że zasysa spod siebie a nie jak BOXowy z boku wiecie o co chodzi? Czy to nie bedzie szło na niekorzyść bo przecież cieżej bedzie mu ssać chłodne powietrze z poza obudowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi