Ram1rez Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Hej panowie/panie Mam problem następujący: Posiadam dwa takie same zasilacze (noname 300W) w jednym wiem, że eksplodował kondensator. Traf chciał że mojej dziewczynie coś się popsuło w kompie*, podejrzewam, że to padł zasilacz. Tak wiec chce reanimować mój stary zasilacz by podziałał jako zastępczy przez okres ok 2 tygodni, zanim mój skarb kupi sobie coś innego (pewnie modecom 300W :wink: ). Z tego co pamiętam ma athlona 1800+, 128 ramu, jakiegoś ecs`a, dvd-rw, dysk (pewnie 40gb) oraz GeForce`a fx5200. Z tego co kojaże to zasilacz był noname. Myśle żę sprzęt spokojnie wytrzyma na zasilaczu po naprawie... Aczkolwiek wolę się zaznajomić z waszą opinią. Oraz czy takowe wyłączenie kompa może być spowodowane czymś innym... (wiem że płyta główna ale czy padłaby tak sama?...) * Włączyła go poszła na śniadanie wróciła i był martwy... Jeśli będą wam potrzebne foty moich zasilaczy, to napiszcie zrobie i zamieszcze :wink: Odpowiedzi potrzebuję najszybciej jak się da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Moze najpierw sprawdz czy to napewno zasilacz padl padlaczajac ten sprawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Moze najpierw sprawdz czy to napewno zasilacz padl padlaczajac ten sprawny.Zasiłek no name nie opłaca się naprawiać. Sprawdź zasiłkę z kompa dziewczyny czy działa - wymontuj ją i zewrzyj na krótko zielony kabelek z dowolnym czarnym - kabelki na wtyczce 20pin. Podepnij jakieś obciążenie pod moleksa 4pin ( FDD, HDD itp). Sprawna zasiłka powinna wystartować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...