Skocz do zawartości
erosito

88'c Na Grafie W Stresie

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

Mam Galaxy 7800GT, ostatnio coraz częściej minimalizuje mi gry do paska. cały czas się zastanawiałem "dlaczego". zmieniłem zasilacz na lepszy, ale nadal to samo, a ostatnio coraz częściej.

w Końcu zainstalowałem monitor N-vidii, no i zastałem temperaturkę w wysokości 60'C podczas gdy pracował tylko pulpit, a w stresie jak mnie wyrzucało zastawałem temp. 80-88'C. Przestraszyłem się i sprawdziłęm w evereście....no i to samo. Do 80'C nagrzewał się np. w Farcry w ciągu 5-10 min grania.

Mam pytanie, czy zmienić poprostu chłodzenie (kupiłem na allegro zalmana+radiatory, jeszce nic nie montowałem), czy oddać kartę do reklamacji i może fartem mi wymienią na nową Dlatego jeszce nic nie ruszełem z chłodzeniem, aby się nie doczepili jak to nic nie da, i będe musiał reklamować. Karta ma 9-mcy.

Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny problem ale pierwsze co to zamiast do sklepu zajełem się zobaczeniem co jest nie tak w moim przypadku chłodzenie było zakurzone wystarczyło wyjąć kurz i przeczyścić tak dla profilaktyki zapytam czy próbowałeś czyścić chłodzenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana chłodzenia na grafie to jakieś 15 minut, więc w czym problem? Załóż, sprawdź temperatury i dopiero potem zastanawiaj się nad serwisem. Gwarancji przy tym nie stracisz, o ile oczywiście (odpukać) czegoś po drodze nie spaprasz...

I jak pisał Ludwiczek: zobacz, czy obecne chłodzenie nie jest mocno zakurzone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok. zobaczę i zdam relacje po ewentualnej wymianie chłodzenia.

.....ale czy w serwisie producenta nie skapną się jeżeli zastosuję inną pastę niż oni ???

chociaż jak tak patrzyłem z góy na kartę to wydaje mi się ,że jest tam wszystko na taśmach termoprz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi