Skocz do zawartości
Dzidaziom

Kroćce...

Rekomendowane odpowiedzi

Juz wybrałem wszystkie elementy WC, ale został jeszcze jeden dylemat. Węże i kroćce. Pompa będzie cwu, więc mocna. Wsadzić 8/10 10/12 czy 10/13? Estetyka nie jest najważniejsza.

I czemu złączki choinkowe są bardziej popularne niż skręcane w weżach o wiekszych srednicach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz wybrałem wszystkie elementy WC, ale został jeszcze jeden dylemat. Węże i kroćce. Pompa będzie cwu, więc mocna. Wsadzić 8/10 10/12 czy 10/13? Estetyka nie jest najważniejsza.

I czemu złączki choinkowe są bardziej popularne niż skręcane w weżach o wiekszych srednicach?

w zasadzie to nie wiadomo, dlaczego,moze osoby ktore stosuja 10/1X są badziej 'staromodne' i wola nk.....

imo nk sa duzo lepsze, kazdy waz idzie wcisnac, vbez zadnych problemow wejdzie 9/11 9/12 10/12 10/13 a na taka skrecana 8/10 to czasami z wezem 8/10 ludzie mja problemy.

od siebie dam: nk12 i cellfast 10/12, a jak chcesz byc nowoczesny to 8/10 i sk....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NK czyli taka wciskana (choinka?)

I czy takie węzyki dadzą radę?

http://allegro.pl/item128238651_waz_10_13_...y_na_nk12_.html

Czy Cellfasty są dużo droższe?

cellfast jest w tej samej cenie, ale lepszy 9chociaz te nowe to podobne do tego - to chyba criistallo jest)

nk to choinka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NK imo najlepsze, jak sie boisz że się zsunie, to jedna opaska zaciskowa i po bólu. Osobiście preferuję NK 10/12 i cellfasty 8/10. Bardzo dobrze się układa (jak na cellfasty) i wygląda estetycznie :)

imo nk sa duzo lepsze, kazdy waz idzie wcisnac, vbez zadnych problemow wejdzie 9/11 9/12 10/12 10/13 a na taka skrecana 8/10 to czasami z wezem 8/10 ludzie mja problemy.

Taaa, ja musiałem w takiej kombinacji kuluczem to dokręcać :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie na nk12 naciagnie 10/12 to nie ma ch*** zeby sie zsunąl. jak 9/12 to juz nigdy nie zejdzie, tylko zostaje naciąć, probowalem zerwac eheima 9/11 z nk12 (zalozenie troche mnie kosztowalo, ale wrzątek + dużo chęci i wlazły) to meczylem sie i nic. Z taka siłą mozna szarpac, a i tak nie zlezie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zawsze przy zakładaniu trzeba podgrzewać? Czy tylko w uzasadnionych przypadkach:D

polecam podgrzac zawsze, bo jak stygnie to sie zasysa,zasklepia czy jak to tam nazwac i za Chiny tego nie zerwiesz i nie ma mozliwosci o przecieku. 9/1X trzeba podgrzac bo inaczej nie wsadzisz na krociec. 10/1X ne trzeba, ale dobrze by bylo, kubek z wrzatkiem zanurzasz, zakladasz i jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi