MaTeK Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Mam płyte ASRock P4i65PE <_< i chciałbym kupić procesor, optymalnie najlepszy jaki się da.. możecie mi coś poradzić? :sad: Mój sprzęt: ram: 1.2GB, 200MHz płyta: ASRock P4i65PE socket 478 AGP x8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loolek Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 (edytowane) http://www.asrock.com/support/CPU_Support/...p?Model=P4i65PE Lista prockow ktore twoja MOBO obsluguje(niektore wymagaja aktualizacji BIOSu ) Najwydajniejszy procek to bedzie jakis PIV z HT(Prescott, Northwood) na FSB 200MHz. Cena na allegro troche ponad 300zl. za procek 3GHz i takiego prescota najlepiej szukaj ma 1M chache L2 i SEE3(northoow 512KB L2 i SEE2) co daje mu mala przewage nad northwoodem ktory za to ma mniejszy potok wykonawczy. Za to w SEE3 sa instrukcje wspomagajace HT oraz czesc programow wykorzsyta wiekszy cache. I prescott mocniej sie grzeje niz northood wiec przygotuj dobry cooler. Edytowane 24 Września 2006 przez Loolek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeK Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 dzięki wielkie! pomogłeś mi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...