Caleb Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Otóż od kilku dni mam taki problem: zakupiłem monitorek Mitsubishi DiamondPro 930SB odpalam kompa monitor załapuje i all jest ok ale jak wezmę uruchom ponownie to monitor gaśnie przechodząc w stan oczekiwania i gdy komp startuje na nowo to nie ma obraz (monitor cały czas w stanie oczekiwania) - system się ładuje, słychać dzwięki etc. i można go spokojnie na czuja wyłączyć ale obrazu nie ma. Do tego wiatrak na grafie (7600GT) cały czas śmiga na 100% obrotów a normalnie po kilku sekundach dawał na wstrzymanie. Podłączyłem stary monitor, wyjąłem grafe włożyłem na nowo i jest niby ok - podłączam Mitsubishi i działa - biore uruchom ponownie kilka razy i się obraz ładuje po czym za którymś razem znowu czarno :| Podpinam stary monitor i o dziwo też nie załapuje! wyłączam raz jeszcze - czekam chwile, podpinam stary monitor i spoko. Co to może być ? Używam przejściówki Dvi --> Vga Jeden mały trop to taki że okno gg po tym jak uda mi się obraz uzyskać przy ponownym uruchomieniu jest całkowicie zminimalizowane jak w rozdziałce 640x480 co jakoś sugerowałoby błąd urządzenia w tym wypadku grafy. Do tego czasami słychać dzwięk (gdy jest czarny ekran) jakby system wykrył nowe urządzenie (pluuum :]) Miał ktoś takie cyrki? Czy to kwalfikuje się na gware? EDIT: Właśnie zrobiłem taką operacje że przepiołem kabel vga z Dvi1 do Dvi2 i ku mojemu zdziwieniu na Dvi1 jest obraz a na Dvi2 nie ma :| wft? a gdy zamkne system, przełoże kabel do dvi2 i odpale to obraz jest ale wtedy na dvi1 juz nie ;/ Edytowane 27 Września 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Jedno co mi przychodzi na mysl to blad sterownikow przy wykrywaniu monitora :/ Sprobuj moze innych albo ustaw w Windowsie monitor domyslny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 No sterowniki zmienialem, ale w sumie nie pomoglo. A gdy monitor się uruchomi to już jest ok - wykrywa elegancko Mitsubishi 930SB i cacy - do ponownego uruchomienia :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Ja natomiast zaczal bym od biosu plyty:) Sterowniki dopiero dzialaja po komendami systemu operacyjnego a na starcie jeszcze go nie masz, jesli to nie pomoze to popros o wymiane grafy na inna bo ta sprawia problemy :) Na agp czasami pomagalo podniesienie szyny albo napiecia ale z tego tez trzeba rozwaznie korzystac :) ale nie szkodzi sprobowac niestesty nie posiadam plyty na pcie wiec w tej kwestii niewiele Ci pomoge :) Powodzenia :) Edytowane 28 Września 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Jak się okazało, na starym monitorze nie ma problemów, nowy poszedł na gwarancję - problem się wyjaśnił więc zamykamy Dzięki za zainteresowanie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...