Neo_x Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Siema... mam taki problem... gralem sobie w rallisport... az w pewnej chwili zasmierdzialo mi z kompa..... wylaczam szybko zasilanie (odruch bezwarunkowy ;) ) i patrze..... wentyl na CPU ladnie sobie stoi. OK.... wyjmuje go razem z prockiem i modle sie zeby sie nic nie zjaralo w kompie....... ok..... wyciagnalem ten wentyl.. odkrecilem go od CPU.... podlaczam go jeszcze raz do kompa.... gdy wyjalem CPU.... a wentyl zamiast sie krecic on stoi w miejscu w specyficzny sposob.. mianowicie gdy chce go ruszyc palcem stawia on opor w obydwie strony (to samo jest jak procek jest w slocie)....... dlaczego???? i za cholere nie chce sie krecic!! w tej chwili pracuje na celku 633@633 bez wentyla :D temperaturka wynosi tak na oko kolo 38*C..... powiedzcie mi........ co jest z tym wentylem??? czy go sie da jakos odratowac?? aha.. i jeszcze jedno..... powiedzcie dlaczego tak sie stalo?? dlaczego on poprostu stanal?? THX :) Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 pewnie jakieś 2 miechy temu dość ci hałasował, później jakoś dziwnie zrobiło się cicho i zapomniałeś - a to dlatego, że wentyl kręcił się z prędkością holenderskiego wiatraka do mielenia mąki :lol: ten proc pojedzie ci i bez wentyla :lol: z samym radiatorem a tak poważnie to se go zmień :lol: , co ci będę mówił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 pewnie jakieś 2 miechy temu dość ci hałasował, później jakoś dziwnie zrobiło się cicho i zapomniałeś - a to dlatego, że wentyl kręcił się z prędkością holenderskiego wiatraka do mielenia mąki :lol: ten proc pojedzie ci i bez wentyla :lol: z samym radiatorem a tak poważnie to se go zmień :lol: , co ci będę mówił no wlasnie o to chodzi ze nie.... ten wentyl ma z pol roku... i chodzil normalnie..... bez zastrzezen..... a glosnosc mial taka sama jak po kupnie........ wiec co sie z tym szajstwem stalo??!! no to fajnie bedzie... jak wentyl kupie za 20 zl a calego titana mam za 30 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 pewnie jakieś 2 miechy temu dość ci hałasował, później jakoś dziwnie zrobiło się cicho i zapomniałeś - a to dlatego, że wentyl kręcił się z prędkością holenderskiego wiatraka do mielenia mąki :lol: ten proc pojedzie ci i bez wentyla :lol: z samym radiatorem a tak poważnie to se go zmień :lol: , co ci będę mówił no wlasnie o to chodzi ze nie.... ten wentyl ma z pol roku... i chodzil normalnie..... bez zastrzezen..... a glosnosc mial taka sama jak po kupnie........ wiec co sie z tym szajstwem stalo??!! no to fajnie bedzie... jak wentyl kupie za 20 zl a calego titana mam za 30 :) nie wiem dokładnie jaki to wentyl ale podejrzewam, że na ślizgu - spróbuj nasmarować, to jest jedyna rzecz jaką można zrobić. jak się zjarał - to się zjarał i finito. a tak btw - jak masz go od pół roku to może warto reklamować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 pewnie jakieś 2 miechy temu dość ci hałasował, później jakoś dziwnie zrobiło się cicho i zapomniałeś - a to dlatego, że wentyl kręcił się z prędkością holenderskiego wiatraka do mielenia mąki :lol: ten proc pojedzie ci i bez wentyla :lol: z samym radiatorem a tak poważnie to se go zmień :lol: , co ci będę mówił no wlasnie o to chodzi ze nie.... ten wentyl ma z pol roku... i chodzil normalnie..... bez zastrzezen..... a glosnosc mial taka sama jak po kupnie........ wiec co sie z tym szajstwem stalo??!! no to fajnie bedzie... jak wentyl kupie za 20 zl a calego titana mam za 30 :) nie wiem dokładnie jaki to wentyl ale podejrzewam, że na ślizgu - spróbuj nasmarować, to jest jedyna rzecz jaką można zrobić. jak się zjarał - to się zjarał i finito. a tak btw - jak masz go od pół roku to może warto reklamować? i tu jest nastepny problem.... sklep w ktorym go kupowalem juz nie istnieje..... a wentyl jest od Titan TTC-D5TB(3) i ma 8 cm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 no to sprawdź czy się tylko zatarł czy też przepalił. jak chcesz mało wydać to popróbuj najsamwpierw w sklepiach elektronicznych - za 14 zł mżesz dostać sunona 80mm na ślizgu ale imho CoolerMaster z komputronika za 23zł jest b.dobry 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 no to sprawdź czy się tylko zatarł czy też przepalił. jak chcesz mało wydać to popróbuj najsamwpierw w sklepiach elektronicznych - za 14 zł mżesz dostać sunona 80mm na ślizgu ale imho CoolerMaster z komputronika za 23zł jest b.dobry 8) zatrzec sie nie mogl..... bo byl by opor taki ze bylo by go ciezko obrucic..... a tutaj jak nawet "chuchne" to on juz sie kreci :) jedyny problem w tym ze jak go podlacze to on sie nie kreci... tylko stawia opor przy probie przekrecenia "smigielka" w lewo lub prawo :) w taki sposob ze "przeskakuje" :) ehhh no to dzisiaj jeszcze musze WGE odwiedzic :? popsulo mi to troszke plany :) na dzisiejszy dzien ale dobra :lol: trzeba byc optymista ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 dobra..... kupilem nowy :) bylem na WGE i wybralem jakiegos sunona za 30 zl :) THX :) POZDRO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...