Skocz do zawartości
COCOLUTO

S-video

Rekomendowane odpowiedzi

ja mialem toshibe (ale taka sprzed 2 lat), wlasnie przedwczoraj sprzedalem. U mnie dzialalo ok, podlaczalem kabel do TV, przestawialem w telewizorze na odpowiednie ustawienie, a nastepnie przłączalem na laptopie za pomocą klawisza FN i odpowiedniego klawisza chyba F5 (lub gdzies w okolicy) na inny tryb wyswietlacza (na wyswietlaczu pojawialo sie cos w rodzaju menu i mozna bylo wybrac odpowiedni tryb).

I byla taka opcja, ze jak chcialem film ogladac to trzeba bylo caly obraz przerzucic na TV, bo jak było TV+Laptop to bylo widac pulpit kompa na telewizorze, ale nie wyswietlalo fimu (był czarny obraz).

No ale nie wiem czy teraz w T nie jest inczej

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem toshibe (ale taka sprzed 2 lat), wlasnie przedwczoraj sprzedalem. U mnie dzialalo ok, podlaczalem kabel do TV, przestawialem w telewizorze na odpowiednie ustawienie, a nastepnie przłączalem na laptopie za pomocą klawisza FN i odpowiedniego klawisza chyba F5 (lub gdzies w okolicy) na inny tryb wyswietlacza (na wyswietlaczu pojawialo sie cos w rodzaju menu i mozna bylo wybrac odpowiedni tryb).

I byla taka opcja, ze jak chcialem film ogladac to trzeba bylo caly obraz przerzucic na TV, bo jak było TV+Laptop to bylo widac pulpit kompa na telewizorze, ale nie wyswietlalo fimu (był czarny obraz).

No ale nie wiem czy teraz w T nie jest inczej

pozdr

...a na jakim kanale odbiertałes sygnał z laptopa...szukałes sygnału...czy na v1,v2..itd? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie szukalem napewno, tylko przelacczylem na odpowiedni kanal, ja mialem na starym TV kanal AV, a teraz w nowym video1, video2 (nie pamietam juz dokladnie, a teraz nie jestm w domu), a i podlaczalem przez: S-video (laptop) <-----> czinkcz (czy jak to sie pisze, w TV)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Podłącz kabel do kompa i TV

2. Wlącz TV na AV2

3. W właściowściach ekranu zaznacz opcje "Wymuszanie TV"

4. Res kompa

5. W wlaściowściach ekranu wybierz "klon" i jeżeli chcesz oglądać filmy z laptopa na TV to "1. TV 2. Monitor", jak tylko wyswietlac "normalne rzeczy" to klon i 1. Monitor 2. TV

@ radq - problem polegal na tym, ze jezeli dales klon i 1 byl monitor to nie miales obrazu filmu na TV :)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..A więc jest tak jak mowiłeś nic w toshibie sie nie zmieniło..Fn-F5..ALE JESZCZE CIE POMĘCZE..MIANOWICIE..tv złapał sygnał laptopa..i odbiór z laptopa jest na monitorze ale bez dzwieku..dzwiek słysze w laptopie..a w tv jest obraz bez sygnału...jak to zrobic zeby hulało????? :unsure:

[..acha i jeszcze jedno jak uruchomić drugi dysk w laptopie,,,posiadam dwa..na C mam juz full...D jest wiekszy i ma pełna pamiec ale jest tak jakby nie aktywny...pomózcie please!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi