grzesiu Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Witam. Od dwóch dni jestem posiadaczem w.w laptopa. Wszystko działa w porządku, tylko...no własnie. Mam głosniki Logitech X-530, jak wiadomo są to głosniki 5.1. Kodek audio w laptopie na pewno jest 5.1, zreszta pisze: high-definition audio. Po zainstalowaniu sterownikow z płyty dołaczanej do lapka, pojawia się ikonka "menadżer Realtek HD AUDIO", wchodze tam, jest equalizer itp, w jednej z zakładek jest mozliwosc wyboru na czym słuchamy muzyki...problem w tym, ze do wyboru są słuchawki i głosniki stereo :?, więc działaja tylko dwa głosniki. Pomyslałem, ze cos ze sterami z dołaczanej cd jest zle, i sciagnelem prosto od realteka sterowniki do mojego układu, ALC655. Odinstalowalem stery asusa, restart, instalacja sterow realteka i...no własnie. To samo co było po instalcji sterownikow z cd asusa. Ta sama ikonka, nawet w panelu pisze "ASUS". Zirytowany wyrzucilem wszystko z rejestru, wywaliłem z msconfig - >uruchamianie, znow zainstalowalem sterowniki ze strony realteka..i to samo. W koncu zrobiłem format C:. Nie instalowałem zadnego softu asusa, tylko sterowniki do grafy/chipsetu, potem od razu te sterowniki od realteka i...no własnie znów po wejsciu w panel jest napis "ASUS" tak jakbym zainstałował sterowniki z cd, i oczywiscie nie ma opcji do wyboru "głosniki 5.1". Wie ktoś o co chodzi? I jak ustawic obsługe głosnikow 5.1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...