Kamyk_^ Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Witam Mam takie pytanie: czy ktoś z was wysyłał kiedyś dysk do samego producenta ? Np. w przypadku uszkodzenia po gwarancji ? Pytam ponieważ wiem, że czasami takie praktyki przynoszą efekty. mój kolega jakies 5 lat temu miał uszkodzony dysk Seagate. Byly na nim same BADBlocki, był on po gwarancji. Jednak wysłał do Holandii do "fabryki", i oni po 1 mc przysłali mu 2 razy większy nowy dysk. Czy ktoś z was miał podobne zdarzenie? Mam dysk Maxtora który jest dosłownie miesiac po gw. a już się sypnął :( dlatego rozważam wysłanie do samego producenta. Ale nie wiem czy ma to jakiś sens. Pozdrawiam Kamyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 ja praktykowalem :) Odeslalem dysk 320 GB do seagate dostalem po tygodniu 500 gb :) dysk po gwarancji uznali dlatego ze gwarancja producenta trwa kilka dni dluzej niz sklepowa (moj dysk kupiony 28 sierpnia mial gwarancje do 11 wrzesnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...