Skocz do zawartości
Gość fuqs

Tagan 330w

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wymienilem moj stary zasilacz na tagana 330w z 2 wiatrakami. Wczesiej temp. procesora wahala sie w granicach 45-48 stopni pod obciazeniem, a teraz gdy mam tego tagana to jest max 55-60 stopni. Nie mam mozliwosci zamontowania dodatkowych wiatrakow z tylu, wiec jak zmusic tego tagana zeby jego wentylatory pracowaly na wyzszych obrotach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma mozliwości montażu wentyla z tyłu - zrób mozliwość: wytnij dziurę/kup bude z dziurą

jeżeli wsadzisz wentyl w zatoke 5,25 i bedzie wiał w kierunku proca - temperatury spadną ( jakąś 80-90-tkę zajmującą dwie zaślepki które trzeba zdiąć ) ale oczywiście dziura pod zasilaczem na wysokości proca to jest to B)

Edytowane przez 3si3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup inną budę allegro -koszt 30-40 zł,

albo zamontuj witrak z przodu na wysokości procesora w dwuch kieszeniach 5,25,

albo zrób dodatkowy nawiew w ścianie budy (do tego nawetkompa nie trzeba demontować) albo w suficie wyciąg

spróbuj czy procesor nie będzie chciał współpracować na niższym napięciu

możliwości jest wiele :]

Edytowane przez 3si3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i mam jeszcze jedna sprawe, odkad wymienilem zasilacz na tego tagana to mi pokazuje everest 42 stopnie na płycie zaraz po odpaleniu windy, jak pogram troche to pokazuje 57, a potem szybko opada tak do 45-50. I zauwazylem, ze jakby gry (nfs most wanted, underground, underground 2, far cry) co kilkanbascie skund/minut maja półsekundowe zwiechy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwisz się? Jak masz zasilacz pionowo, to jest przytkany wlot do wiatraka na procu.

Trza kupić nową budę żeby tempy spadły.

wczesniej przed wymiana tez byl pionowo i temp byly w normie...

da cos wyciecie dziury w boku obudowy i zamontowanie wiatraka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nawet jak miałeś jakiś syfiasty zasilacz to robił większy przewiew w budzie, bo musiał :D

mam z przodu tez wentyla zasysajacego :-P

moze uporzadkowanie kabli cos da (mam wolne 1 miejsce na naped)?? a tagan ma tych kabli w chooj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi