Gość fuqs Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Witam, wymienilem moj stary zasilacz na tagana 330w z 2 wiatrakami. Wczesiej temp. procesora wahala sie w granicach 45-48 stopni pod obciazeniem, a teraz gdy mam tego tagana to jest max 55-60 stopni. Nie mam mozliwosci zamontowania dodatkowych wiatrakow z tylu, wiec jak zmusic tego tagana zeby jego wentylatory pracowaly na wyzszych obrotach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) Podpiac spawarke pod zasilacz :P A tak serio to otworz chociaz bok obudowy jak taka zupa Ci sie robi w budzie. Edytowane 29 Września 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Podpiac spawarke pod zasilacz :P A tak serio to otworz chociaz bok obudowy jak taka zupa Ci sie robi w budzie. to nie wchodzi w gre... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 To raczej swoim sprzetem nie zmusisz go do pracy na wysokich obrotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 trzeba będzie ciąć budę ;),sprawdź czy nie ruszyłeś chłodzenia - tagan słabo wietrzy ale taka różnica (10-12*c) to przesada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 3si3 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) nie ma mozliwości montażu wentyla z tyłu - zrób mozliwość: wytnij dziurę/kup bude z dziurą jeżeli wsadzisz wentyl w zatoke 5,25 i bedzie wiał w kierunku proca - temperatury spadną ( jakąś 80-90-tkę zajmującą dwie zaślepki które trzeba zdiąć ) ale oczywiście dziura pod zasilaczem na wysokości proca to jest to B) Edytowane 30 Września 2006 przez 3si3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 tylko ze ja mam obudowe midi i zasilacz jest pionowo i nie ma gdzie z tylu dac dodatkowego wentyla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 3si3 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) kup inną budę allegro -koszt 30-40 zł, albo zamontuj witrak z przodu na wysokości procesora w dwuch kieszeniach 5,25, albo zrób dodatkowy nawiew w ścianie budy (do tego nawetkompa nie trzeba demontować) albo w suficie wyciąg spróbuj czy procesor nie będzie chciał współpracować na niższym napięciu możliwości jest wiele :] Edytowane 1 Października 2006 przez 3si3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 i mam jeszcze jedna sprawe, odkad wymienilem zasilacz na tego tagana to mi pokazuje everest 42 stopnie na płycie zaraz po odpaleniu windy, jak pogram troche to pokazuje 57, a potem szybko opada tak do 45-50. I zauwazylem, ze jakby gry (nfs most wanted, underground, underground 2, far cry) co kilkanbascie skund/minut maja półsekundowe zwiechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Dziwisz się? Jak masz zasilacz pionowo, to jest przytkany wlot do wiatraka na procu. Trza kupić nową budę żeby tempy spadły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Dziwisz się? Jak masz zasilacz pionowo, to jest przytkany wlot do wiatraka na procu. Trza kupić nową budę żeby tempy spadły. wczesniej przed wymiana tez byl pionowo i temp byly w normie... da cos wyciecie dziury w boku obudowy i zamontowanie wiatraka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Ale nawet jak miałeś jakiś syfiasty zasilacz to robił większy przewiew w budzie, bo musiał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fuqs Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Ale nawet jak miałeś jakiś syfiasty zasilacz to robił większy przewiew w budzie, bo musiał :Dmam z przodu tez wentyla zasysajacego :-P moze uporzadkowanie kabli cos da (mam wolne 1 miejsce na naped)?? a tagan ma tych kabli w chooj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...