Lagier Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 cze all!!! zamierzam zmienic sobie drukarke moj stary HPek 695C odchodzi do lamusa ;) i teraz mam pytanko do uzytkownikow drukarki HP 5550 bo takowa zamierzam sobie sprawic. Czy oplaca sie ja kupowac jak jest z wydrukiem zdjec (jakosc), jak z oszczednoscia. Czy jest warta swojej ceny (600 pln)? :roll: thx za posty pozdrav Lgaier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 jakosc zdjec naprawde odlotowa... ale zeby wykorzystac w pelni tryb photoret4 trzeba kupic tusz foto... ale mimo jego braku, zdjecia sa naprawde zajeb... jakosci. Szybka, wydajna, mozliwosc druku tylko w czerni (co ostatnio nie jest takie pewne w drukarkach) - i najwazniejsze - niesamowicie tania w eksploatacji!!!! bardzo latwo sie ja napelnia (wystarczy zerwac z tuszu gorna nalepke, i wlac tusz... wsio). 4 tryby duku - ja wiekszosc drukuje w przedostanim i tak wielu ludzi mi nie wierzy, ze to jest tryb ekono :) .Polecam. Nie ma problemu z wydrukiem z dosa, linuxa, windowsow itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Oczywiscie ze jest warta, jakosc zdjec oceniam na bardzo dobry poziom. radze qpic:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 czyli lece ja koopic. Dzieki chlopaki za posty. I nawet info na temat napelniania :P jeszcze raz THX pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kavoo Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Moze nie w 100% na temat, ale dlaczego akurat HP? :wink: Pracuje jako grafik i od lat mam do czynienia z plujkami. I zaden HP jaki widzialem na oczy nie zblizyl sie nawet jakoscia wydruku do Epsonow Stylus. Co prawda nie wiem nic na temat kosztow eksploatacji, bo nie ja za tusze place a projektow drukuje na kilogramy :wink:, ale z Epsona jestem wiecej niz zadowolony. Tansza od HP 5550 jest plujka Epson Stylus Photo 830, i mozesz byc pewien ze jakoscia odwzorowania kolorow tego HP zostawi daleko w tyle :) Do tego ma wieksza rozdzielczosc - 5760 dpi (HP ma 4800 dpi). Natomiast tak jak mowie - nie zdziwilbym sie gdyby HP byl tanszy w eksploatacji, tego tematu nie poruszam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Co ma oznaczac "for her users only"?? :D Chyba ITS powinno byc. OK zartuje oczywiscie. Pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 wystarczy zerwac z tuszu gorna nalepke, i wlac tusz... wsioCzy z kolorem jest tak samo, czy tylko czarny tak się da napełniać. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 WARTO :!: Zdjęcia są... Takie 8O :D Używam od kilku miechów i jestem BARDZO zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Moze nie w 100% na temat, ale dlaczego akurat HP? :wink: Pracuje jako grafik i od lat mam do czynienia z plujkami. I zaden HP jaki widzialem na oczy nie zblizyl sie nawet jakoscia wydruku do Epsonow Stylus. Co prawda nie wiem nic na temat kosztow eksploatacji, bo nie ja za tusze place a projektow drukuje na kilogramy :wink:, ale z Epsona jestem wiecej niz zadowolony. Tansza od HP 5550 jest plujka Epson Stylus Photo 830, i mozesz byc pewien ze jakoscia odwzorowania kolorow tego HP zostawi daleko w tyle :) Do tego ma wieksza rozdzielczosc - 5760 dpi (HP ma 4800 dpi). Natomiast tak jak mowie - nie zdziwilbym sie gdyby HP byl tanszy w eksploatacji, tego tematu nie poruszam :wink: mialem kiedys epsona i nie chce miec juz doczynienia z ta firma. Wiem ze jakosc zdjec jest lepsza niz na hpekach ale koszty eksploatacji zostawie bez komentarza. A biorac pod uwage fakt ze drukarke potrzebuje do typowego uztku domowego czyli do druku tekstu, czasem i siakies zdjatko wydrukowac mysle ze jakosc zdjec z 5550 jest super a pewnie jest lepsza niz z 3820 (z tej widzialem) wiec napewno mi wystarczy :D pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 kolory w tym hpeku napelnia sie tak samo jak czarny, tylko trzeba obadac w ktorej dziurce jaki jest kolor (np. zapalka) bo nigdzie nie jest to opisane... p.s. epson do domu? do firmy w ktorej non stop cos sie drukuje to owszem... ale nie do domu, wyjedzie na wakacje, wroci i okaze sie ze w drukarce zaschly tusze... i co z tym fantem robic? do serwisu? nie... do domu nigdy epsona nie kupie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 no i kupilem :P mieliscie racje drukareczka zaj...sta Nie wiem co kavoo chciales do odzwzorowania kolorow jest naprawde rewelacyjne druknalem fotke na papierze hp foto wyszla swietnie Drukarka faktycznie jest szybka cicha (w porownaniu do 695C :lol: ) nie wiem jeszcze jak z oszczednoscia bo tego w pare chwil nie da sie sprawdzic :) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 hehe, dobry wybor:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...