Skocz do zawartości
tom_tom

Kilka Pytań Dot. Notebooków

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w niedalekiej przyszłości(styczeń-marzec 2007) planuję zakup notebooka. Co prawda chciałem kupić E6300 + DS3 ale spodobał mi się laptop kuzyna :P Wczoraj doszedłem do wniosku, że może zamiast peceta warto kupić laptopika :P W gry nie gram - sporadycznie w Counter Strike'a ale do tego wystarcza mi obecny P3 933MHz + GF4.

*) Jaki polecacie laptop używany z allegro do 2500zł?

Moje wymaganie to cpu 1.5-1.6GHz, 512MB ram oraz dysk minimun 80GB (w ostateczności może być 60 ale w ostateczności) Przeznaczenie laptopa to tworzenie stron internetowych oraz photoshop :P Laptop się do tego nada?

Myślałem o Toshibie lub HP.

*)Jaka jest różnica pobierania prądu między pecetem a laptopem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, w niedalekiej przyszłości(styczeń-marzec 2007) planuję zakup notebooka. Co prawda chciałem kupić E6300 + DS3 ale spodobał mi się laptop kuzyna :P Wczoraj doszedłem do wniosku, że może zamiast peceta warto kupić laptopika :P

- Warto

W gry nie gram - sporadycznie w Counter Strike'a ale do tego wystarcza mi obecny P3 933MHz + GF4.

*) Jaki polecacie laptop używany z allegro do 2500zł?

- Już są takie tematy.

Moje wymaganie to cpu 1.5-1.6GHz, 512MB ram oraz dysk minimun 80GB (w ostateczności może być 60 ale w ostateczności) Przeznaczenie laptopa to tworzenie stron internetowych oraz photoshop :P Laptop się do tego nada?

- Laptop to normalny komputer więc nie widzę przeciwskazań.

Myślałem o Toshibie lub HP.

*)Jaka jest różnica pobierania prądu między pecetem a laptopem?

- Laptop z założenia jest urządzeniem mobilnym i w związku z tym może liczyć głównie na baterie. Dlatego od podstaw jest konstruowany tak by pobierał jak najmniej prądu. Desktop ma z założenia mieć gniazdo i dlatego nie przykłada się do tego takiej wagi. Choć najnowsze procesory Intela w wersjach nie mobilnych także są oszczędniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli planujesz kupić lapa w okresie początku przyszłego roku to wtedy zadaj to pytanie bo teraz szkoda sobie język strzępic jak i tak za te pół roku duużo się zmieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prądu dużo mniej (mój lap ma zasilacz 65W ... taa... desktop 420, resztę można przmilczeć :) ), a co do pozostałych kwestii, to :

-raczej kup sobie z to 2500 jakiegoś hp nx7400. Byle coś nowego, jednak gwarancja w laptopach ijest IMO bardziej newralgiczną sprawą niż desktopowa.

-Jeśli photoshop raczej do zabawy, to laptopik styknie... jak nie to bierz to Core 2 Duo w desktopie i lepiej na tym wyjdziesz.

-Co do Twoich wymagań... ciężko jest znaleź dobrą ofertę, ale jeśli gotów jesteś troszkę dopłacić, to może wybierz sobie coś :)

powodzenia w wyborze :)

Edytowane przez Michrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...