tom_tom Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Witam, w niedalekiej przyszłości(styczeń-marzec 2007) planuję zakup notebooka. Co prawda chciałem kupić E6300 + DS3 ale spodobał mi się laptop kuzyna :P Wczoraj doszedłem do wniosku, że może zamiast peceta warto kupić laptopika :P W gry nie gram - sporadycznie w Counter Strike'a ale do tego wystarcza mi obecny P3 933MHz + GF4. *) Jaki polecacie laptop używany z allegro do 2500zł? Moje wymaganie to cpu 1.5-1.6GHz, 512MB ram oraz dysk minimun 80GB (w ostateczności może być 60 ale w ostateczności) Przeznaczenie laptopa to tworzenie stron internetowych oraz photoshop :P Laptop się do tego nada? Myślałem o Toshibie lub HP. *)Jaka jest różnica pobierania prądu między pecetem a laptopem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Witam, w niedalekiej przyszłości(styczeń-marzec 2007) planuję zakup notebooka. Co prawda chciałem kupić E6300 + DS3 ale spodobał mi się laptop kuzyna :P Wczoraj doszedłem do wniosku, że może zamiast peceta warto kupić laptopika :P - Warto W gry nie gram - sporadycznie w Counter Strike'a ale do tego wystarcza mi obecny P3 933MHz + GF4. *) Jaki polecacie laptop używany z allegro do 2500zł? - Już są takie tematy. Moje wymaganie to cpu 1.5-1.6GHz, 512MB ram oraz dysk minimun 80GB (w ostateczności może być 60 ale w ostateczności) Przeznaczenie laptopa to tworzenie stron internetowych oraz photoshop :P Laptop się do tego nada? - Laptop to normalny komputer więc nie widzę przeciwskazań. Myślałem o Toshibie lub HP. *)Jaka jest różnica pobierania prądu między pecetem a laptopem? - Laptop z założenia jest urządzeniem mobilnym i w związku z tym może liczyć głównie na baterie. Dlatego od podstaw jest konstruowany tak by pobierał jak najmniej prądu. Desktop ma z założenia mieć gniazdo i dlatego nie przykłada się do tego takiej wagi. Choć najnowsze procesory Intela w wersjach nie mobilnych także są oszczędniejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Jeśli planujesz kupić lapa w okresie początku przyszłego roku to wtedy zadaj to pytanie bo teraz szkoda sobie język strzępic jak i tak za te pół roku duużo się zmieni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 (edytowane) Prądu dużo mniej (mój lap ma zasilacz 65W ... taa... desktop 420, resztę można przmilczeć :) ), a co do pozostałych kwestii, to : -raczej kup sobie z to 2500 jakiegoś hp nx7400. Byle coś nowego, jednak gwarancja w laptopach ijest IMO bardziej newralgiczną sprawą niż desktopowa. -Jeśli photoshop raczej do zabawy, to laptopik styknie... jak nie to bierz to Core 2 Duo w desktopie i lepiej na tym wyjdziesz. -Co do Twoich wymagań... ciężko jest znaleź dobrą ofertę, ale jeśli gotów jesteś troszkę dopłacić, to może wybierz sobie coś :) powodzenia w wyborze :) Edytowane 4 Października 2006 przez Michrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Dokladnie, wroc jak bedziesz miesiac do zakupu a nie pol roku. Poza tym nie ten dzial i takie tematy byly, poszukaj. Zamykam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...