shrek999 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) witam... dostalem mala stronke do administracji i mam problem mianowicie kod stronki byp przekodowany na utf-8 czyli polskie znaki były krzaczkami...jak zmienie kodowanie dokumentu na iso 8895-2 to juz wogole zamiast znaczkow zapytania jakies krzaki sie pojawiaja zatem szukam czegos albo tabeli znakow utf-8 ospowiadajacych polskim literom... ma ktos jakies sugestie? sprawdzilem raz jeszcze i oryginalny kod.. i ku mojemu zaskoczeniu widze ze jest napisany z polskimi znakami... a jak go przerobilem ( zmieniłem treść ) to juz sa krzaki ..;/ Edytowane 5 Października 2006 przez shrek999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 A edytor, ktorym zmieniasz, zapisuje w dobrym formacie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 fakt... notatnik sp pracowal w trybie html... przy domyslnym kodowaniu 8859-2 i tak zapisywał pomomo ze zrodlo bylo dobre to strona nie ... teraz uzylam zwyklego kochanego notatnika i wszystko gra :) ale dzeki za sugestie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) edytor którym strona została zarobiona zapisuje w kodowaniu WIN-1250 a strony koduje się w ISO co to za strona i czy można zastosować PHP ? function wintoiso($str) { return strtr($str,"\xA5\x8C\x8F\xB9\x9C\x9F","\xA1\xA6\xAC\xB1\xB6\xBC"); } a reszte zrobą funkcje: ob_start("wintoiso") ob_end_flush() Edytowane 5 Października 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) probllem rozwiazany jak wspomnialem wczesniej...notatnik rulez ;] btw strona plain html ..;/ Edytowane 5 Października 2006 przez shrek999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...