Skocz do zawartości
mordka

Enermax Liberty 400w ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Niestety jestem zmuszony kupić zasilacz bo w moim chieftecu coś niedobrego się dzieje, już od jakiegoś czasu wydaje dźwięki podobne do piszczenia, wiem, że ten objaw nie jest groźny, ale prócz niego występują spadki napięć pod obciążeniem, a ostatnio zaczął się wyłączać przy podkręconym sprzęcie. Ale przejdźmy do sedna sprawy:

Szukam dobrego zasilacza, upatrzyłem sobie Enermaxa Liberty 400W, ale moje wątpliwości polegają na tym, czy nie lepiej dołożyć do 500W (czy różnica w wydajności jest warta 100zl), oraz to że nie ma on tak jak część innych zasilaczy przełącznika split-combine, chciałbym ten zasilacz kupić jeszcze dziś w jakimś sklepie internetowym, bądź na allegro. Proszę o wyrozumiałość i pomoc w wyborze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

400W starczy

do tego co masz starczy na pewno - dwa rdzenie też pewnie udźwignie ale jak mu walniesz jeszcze mocna kartę ze stajni ATI jakieś x1900xt do tego OC to moze go braknąć :wink:

Edytowane przez arm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale odrazu zaznaczę, że ten zasilacz ma starczyć na trochę, np. jakieś 2rdzenie, i dobra karta, lub dwie. Poprostu żebym nie musiał się przez jakiś czas martwić PSU przy kupnie sprzętu ;)

edit: dlatego sprzydałby się jakiś zapas, drogie to wszystko :/

edit2: dobra, kupiłem Enermaxa Liberty 400W, mam nadzieje że będzie mi służył.

Edytowane przez mordka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi