Skocz do zawartości
thelazyone

Ładowanie Baterii

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Sagema MyX5-2 w którym padło gniazdo do ładowania tzn. złamał sie jeden "drucik" odpowiedzialny za ładowanie. I tu mam pytania:

1- czy można jakoś naładować baterie bez telefonu ?

2- co sie stanie jak podłącze przewody ładowarki bezpośrednio do baterii ? naładuje się, odejdzie w zaświaty czy nic ?

3- ile może kosztować naprawa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaż nie mam telefonu Sagem, mam pomysł... Osobićie posiadam Nokię 6230i, mój kolega miał problem ze swoją ładowarką, więc kupił swojego typu "stojak-ładowarkę". Poprostu wkładało się telefon do stojaka, który podłączony pod prąd ładował baterię. Mam nadzieję, że pomogłem :P...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie, to by mi nic nie dało bo padło gniazdo w telefonie, ładowarka jest dobra, możliwe że są takie "stojako-ładowarki" ale dla baterii, tyle że zamiast kupować takie coś to już bym fona naprawił, póki co szukam metody na naładowanie baterii poza telefone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, czyli nie tędy droga co myślałem. Myślę, że taka naprawa jest w granicach 100zł (tak samo jak z ekranikami, głonikami itp w telefonach). Przejście do kilku pierwszych lepszych komisów powinno rozwiązać wątlipwośći :).

Edit:

Zapomniałem dopisać. Możliwe, że są same takie stojaki dla baterii wyłącznie. Dla Nokii takie cudeńka są, nie wiem czy tak samo jest z Sagem'ami.

Edytowane przez Violet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi