Skocz do zawartości
Nick126

Problem Z Nowym Kompem.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dziś przywiozłem kompa (konfig I) zainstalowałem to co uważałem za potrzebne. Brakowało tylko anty wira, ściągnąłem 30 dniowego Kasperkiego, zainst. uruchamiam ponownie komputer i ... cisza... czarny ekran... daje restart, pojawił sie czarny ekran z napisami typu "uruchom w stanie awaryjnym", "uruchom normalnie", "uruchom z ostatnią dobrą konfiguracja". Wybrałem ostatnią i załącza się winda i karze mi zaktualizować/zarejestrować windowsa. Ominąć sie tego nie da, z netem połączyć nie da (bo najpierw trzeba neo zainstalować,ale nie ma jak ;/). Win jest oryginalny i jest to HE.

Czy da się jakoś wrócić do momentu jak zainstalowałem kasperskiego? (chociaż wątpie, ale zapytac nie zaszkodzi ;p)

Czy po reinstalce windy będzie potrzebne (przed instalowaniem neostrady) połączenie z netem dla rejestracji ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tryb awaryjny===>przywracanie systemu i tam powinien byc punkt przed instalacja antywirusa.

Czy po reinstalce windy będzie potrzebne (przed instalowaniem neostrady) połączenie z netem dla rejestracji ??

nie. mozna sie zarejestrowac przez telefon ale przeciez mozna wszystko zainstalowac (drivery,neostrade) i poznij system aktywowac chyba jest okres 30dni :)

EDIT: Puchacz1 szybszy o ułamek sekundy :)

Edytowane przez Kvaz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest inny sposób troche bardziej niebezpieczny na włączenie Trybu awaryjnego w Windowsie. Podczas gdy winda będzie się ładowała zresetuj komputer (Ja czasami tak robię). Po ponownym uruchomieniu komputera będzie ci pisało w co ma wejśc

Uruchom system normalnie

Wejdz w tryb awaryjny (czy jakos tak)

itd....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi