Nick126 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Witam, dziś przywiozłem kompa (konfig I) zainstalowałem to co uważałem za potrzebne. Brakowało tylko anty wira, ściągnąłem 30 dniowego Kasperkiego, zainst. uruchamiam ponownie komputer i ... cisza... czarny ekran... daje restart, pojawił sie czarny ekran z napisami typu "uruchom w stanie awaryjnym", "uruchom normalnie", "uruchom z ostatnią dobrą konfiguracja". Wybrałem ostatnią i załącza się winda i karze mi zaktualizować/zarejestrować windowsa. Ominąć sie tego nie da, z netem połączyć nie da (bo najpierw trzeba neo zainstalować,ale nie ma jak ;/). Win jest oryginalny i jest to HE. Czy da się jakoś wrócić do momentu jak zainstalowałem kasperskiego? (chociaż wątpie, ale zapytac nie zaszkodzi ;p) Czy po reinstalce windy będzie potrzebne (przed instalowaniem neostrady) połączenie z netem dla rejestracji ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Skoro to nowy komp i dopiero zaczoles wgrywanie danych to walnij sobie formata i bedziesz mial spokoj... A na drugi raz najpierw zainstaluj SP2 +firewalla + antivira(np: noda32) a dopiero po tym instaluj NEO..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Wejdź do trybu awaryjnego i spróbój przywracanie systemu czy jak to siętam nazywa. Może pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) tryb awaryjny===>przywracanie systemu i tam powinien byc punkt przed instalacja antywirusa. Czy po reinstalce windy będzie potrzebne (przed instalowaniem neostrady) połączenie z netem dla rejestracji ??nie. mozna sie zarejestrowac przez telefon ale przeciez mozna wszystko zainstalowac (drivery,neostrade) i poznij system aktywowac chyba jest okres 30dni :) EDIT: Puchacz1 szybszy o ułamek sekundy :) Edytowane 6 Października 2006 przez Kvaz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 A teraz to was totalnie załamie :D Jak wejść w tryb awaryjny? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 gdy sie zaladuje bios wciskaj F8 uruchomi sie okno i tam wybierzesz... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) O własnie, wiedziałem :P To jutro się będę bawić i dam znać czy coś pomogło, a jak nie to myśle że moge liczyć na pomoc ;> Edytowane 6 Października 2006 przez Nick126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 F8 nie działa. Jak mam włączyć tryb awaryjny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Jest inny sposób troche bardziej niebezpieczny na włączenie Trybu awaryjnego w Windowsie. Podczas gdy winda będzie się ładowała zresetuj komputer (Ja czasami tak robię). Po ponownym uruchomieniu komputera będzie ci pisało w co ma wejśc Uruchom system normalnie Wejdz w tryb awaryjny (czy jakos tak) itd.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Sposób puchacza pomógł. Ale zrobiłem formata i reinstalke windy. Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...