Skocz do zawartości
sid86

Jaki Dobry Router Dla Studentow :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z gory przepraszam za kolejny watek z cyklu jaki router kupic :mur: przeczytalem wszystkie tematy na forum z ostatnich miesiecy dotyczacyh routerow ale jak narazie nie znalazlem w nich wszystkich odpowiedzi.

Moj problem wyglada nastepujaco: potrzebuje jakiegos w miare dobrego i w sumie jak najtanszego routerka(myslalem o asmax br 604)

Zastosowanie: dzielenie neta radiowego(sygnal z ap po kablu do routera puszczony) najlepiej jak by mial opcje z podbijaniem ttl(czy teraz juz wszystkie routery tak maja czy z tych tanszych jedynie asmax ten co podalem) bardzo dobrze by bylo zeby byl w miare stabilny, dlatego raczej eliminuje pozycje ze stajni d-linka(a jak jest z tym asmaxem?) router bedzie wykorzystywany do podzialu netu na 3-4 kompy na mieszkaniu studenckim dlatego miloby bylo aby nie kosztowal zbyt wiele, wiec mile widziane propozycje do 150 zl no chyba ze sie okaze ze nie warto tyle wydawac na sprzet ktory sie i tak bedzie wieszal i zapychal to sprobuje skolowac wiecej kasy ale dobrze by bylo zeby sie zamknac w tej sumie.

Wszelkie sygestie mile widziane,z gory dzieki za pomoc i zainteresowanie:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako że sam studentem jestem więc poleciłbym to co sam mam a mianowice T-Sinus 154 Komfort.

Myślę że zakupisz go spokojnie za ok 100zł ( ja dałem 70 po znajomości). Ten model ma właśnie wejście przez wan, switch 4 portowy,wi-fi,nat,zmiana adresu mac itd. Bardzo stabilny, mnie się jeszcze nigdy nie zwiesił.

Jedyni minus to to że jego oprogramowanie jest po niemiecku ale cała konfiguracja jest raczej intuicyjna i bardzo prosta.Swtich zadziałał mi od razu jedynie miałem mały problem z wi-fi ale to dlatego że ni w ząb nie znam niemca.

Jeżeli chodzi o ttl to był temat o tym niżej, zmieniasz bezproblemowo w rejestrze windowsa.

pozdrawiam

Edytowane przez nairda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi