extremeee Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 jak kształtuje sie wydajnosc poszczegolnych platform ? Pentium M > Sempron > celeron M ? Interesuje mnie wydajnosc procesora oraz oszczednosc pradu :) Z tego co widzialem to przykladowo Asus A6U-5139H z sempronem na pokladzie wytrzymuje do 4 godzin wg producenta... konkurencja moze tutaj byc chyba jedynie FS Amilo Pro V2085 na Pentium M ktory wg producenta wytrzymuje do 5 godzin... Takich wynikow nie zauwazylem na zadnym laptopie na Celeronie M. Prosze o ustosunkowanie sie do tych informacji :) Co jest najbardziej oplacalne ? Na laptopa chcialbym wydac okolo 3000 zł - wacham sie pomiedzy FS Amilo Pro v2085 a HP Compaq nx6310 EY589ES oraz w/w asusa :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hush Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Pentium M i Celeron M w kwestii wydajności wypadaja podobnie - różnice sa marginalne, natomiast czas pracy na bateriach jest większy na Pentium M. Co do Semprona to nie wiem nie bawiłem sie nigdy laptopem z Sempronem, ale wydaje mi sie że PM i CM beda od niego szybsze, nawet gdy Semp bedzie pracowal z wyższym zegarem (1,8Ghz vs 1,6Ghz). Edytowane 9 Października 2006 przez Hush Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Pentium M i Celeron M w kwestii wydajności wypadaja podobnie - różnice sa marginalne, natomiast czas pracy na bateriach jest większy na Pentium M. Co do Semprona to nie wiem nie bawiłem sie nigdy laptopem z Sempronem, ale wydaje mi sie że PM i CM beda od niego szybsze, nawet gdy Semp bedzie pracowal z wyższym zegarem (1,8Ghz vs 1,6Ghz). Slyszalem podobne opinie... :) aczkolwiek nadal mam metlik w glowie :) chyba jednak pojde z nurtem rzeki wybierajac cos z rodziny intela..:) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...