Nabuchodonozor_84 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Witam forumowiczow potrzebuje waszej pomocy w rozdzieleniu neta (2 przypadki) 1 przypadek - dom posiadany sprzet: desktop & laptop + rouder Linksys WRT54G, internet kabelkiem od providera cel: Chce rozdzielic internet tak zeby moc korzystac z niego takze na laptopie (najlepiej bezprzewodowo), chcialbym tez miec dobry transfer miedzy tymi 2 komputerami(wymiana plikow, granie w gry typu fifa, nba na 2) 2 przypadek - studiuje zaocznie i co 2 tyg wyjezdzam na zjazdy. Mieszkam u kolezanki ktora ma laptopa i net do niego z orange (ma jakis modem od nich i sciaga neta bezprzewodowo). Patrzylem na oferte simplusa ale net przez GPRS w telefonie za drogo mnie wyjdzie wiec czy da sie jakos rodzielic tego neta kolezanki zebym mial neta u siebie na lapku ?? A jesli tak to jak i co musze zakupic do tego. Ps. W sprawach sieciowych jestem zupelnym laikiem wiec prosze o porady w miare prostym ;) jezyku pozdrawiam Nabuchodonozor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Co do 1 przypadku to chyba niepozostaje nic innego jak poprostu to wszystko połączyć i skonfigurować. Nie będę pisał jak połączyć bo jest to raczej łatwe. Co do konfiguracji to mogę pomóc via GG (kontakt na PM). Co do 2 przypadku to można to zrobić na dwojaki sposób. Przedewszystkim laska musi włączyć udostępnienie połączenia internetowego i zrobić mostek sieciowy z kartą sieciową LAN (w tym przypadku łaczysz oba lapki kablem skrosowanym) albo z kartą WLAN (i wtedy udostępnia Ci neta bezprzewodowo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...