Aquarium Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Mam mały problem z filtrem mac adresów na Planecie BM-500. Mam wpisane na listę kilkadziesiąt hostów (stałe IP), z czego dwa laptopy po ustawieniu identyfikacji poprzez IP oraz mac nie są przepuszczane przez router. Pomaga oczywiście skasowanie sprawdzania adresu mac dla tych dwóch maszyn, aczkolwiek jestem niezmiernie ciekaw w czym tkwi problem. Domyślam sie że przyczyna może tkwić w XP Home - takie systemy są na tych lapkach. Spotkał się ktoś z czymś takim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 a zmiana adresow fizycznych na tych lapkach i aktualizacja na routerze cos zmienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Tego jeszcze nie przerabiałem :) ... W jednym na pewno połączenie jest zrobione przez mostek sieciowy, co wogóle mnie zbiło z tropu. Generalnie dość ciekawa sprawa, bo w sieci jest ~15 komputerów przenosnych, a tylko sprawiają problem .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 sprawdz ustawienia sieciowe na tych sprzetach ipconfig /all arp -a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...