Skocz do zawartości
_Mistrz_

Wybór Zasilacza

Rekomendowane odpowiedzi

Mam okazje sprzedać sprzęt z sygnaturki, razem z zasilaczem. Z tego powodu muszę kupić coś innego. Przejściowo miałby zasilać venice'a 3000+/3200+ z oc na ile możliwości pozwolą :wink: , AsRock dual-sata2, geforce 4400ti (też kręcony), jeden napęd, jeden dysk (barracuda 80GB), mam nadzieje, że wystarczająca ilość danych. W przyszłości jeśli fundusze pozwolą to DFI LP i myślę, że coś pokroju 6600 (mocniejszej grafy nie potrzebuje). Zastanawiałem się nad tym: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19656, ale nie wiem czy będzie dobry. Chciałbym żeby był w miarę cichy. Jeśli chodzi o kasę, to tak jak w temacie nie chce przekroczyć 200zł, ale mile widziane trochę tańsze zasiłki.

Ta zasiłka, którą podałem to tylko taki przyklad, a jest może coś ciekawszego w tej kwocie (do 200zł). I czy 350W starczy na DFI, różne opinie słyszałem.

Wiem, że są tematy o zasiłkach do 200zł, ale mi głównie chodzi, żeby dobrać coś co da rade z DFI.

Edytowane przez _Mistrz_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aerial ma tego samego z dfi i dziala :)

podobno byly problemy ze startem seasonica i dfi ale juz jest wsio ok.

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27034 ciutke podrozal :/ ja kupowalem za 169zl :)

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest duzo lepszy od tego modecom'a ? Widziałem, że go polecają, a różnica w cenie jest. Jeśli się okaże, że jest dużo lepszy to warto dopłacić, ale nie chciałbym tego robić bez powodu.

Ale wybór hyba i tak padnie na tego modecom'a, do 200zł i tak nie kupię żadnej super zasiłki.

Edytowane przez _Mistrz_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ciszy, zawsze w modecom'ie mogę wentyl wymienić, a i tak wyjdzie taniej. A są jeszcze jakieś ciekawe propozycje w tym przedziale cenowym?

wentyl to nie wszystko...nawet najlpeszy wentyl przy wysokich obrotach jest slyszalny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wentyl to nie wszystko...nawet najlpeszy wentyl przy wysokich obrotach jest slyszalny...

Wiem, ale zawsze coś by się poprawiło. Teraz już nie wiem, dobrze że mam zamiar kupić zasilacz w przyszłym tygodniu, do tego czasu może się coś wyjaśni. Gdyby różnica w cenie była mniejsza między tym seasonic'em i modecom'em.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi