_Mistrz_ Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) Mam okazje sprzedać sprzęt z sygnaturki, razem z zasilaczem. Z tego powodu muszę kupić coś innego. Przejściowo miałby zasilać venice'a 3000+/3200+ z oc na ile możliwości pozwolą :wink: , AsRock dual-sata2, geforce 4400ti (też kręcony), jeden napęd, jeden dysk (barracuda 80GB), mam nadzieje, że wystarczająca ilość danych. W przyszłości jeśli fundusze pozwolą to DFI LP i myślę, że coś pokroju 6600 (mocniejszej grafy nie potrzebuje). Zastanawiałem się nad tym: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19656, ale nie wiem czy będzie dobry. Chciałbym żeby był w miarę cichy. Jeśli chodzi o kasę, to tak jak w temacie nie chce przekroczyć 200zł, ale mile widziane trochę tańsze zasiłki. Ta zasiłka, którą podałem to tylko taki przyklad, a jest może coś ciekawszego w tej kwocie (do 200zł). I czy 350W starczy na DFI, różne opinie słyszałem. Wiem, że są tematy o zasiłkach do 200zł, ale mi głównie chodzi, żeby dobrać coś co da rade z DFI. Edytowane 11 Października 2006 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafcioo Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Dobry wybór :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 a moze seasonic 330?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 a moze seasonic 330?:> Ten z siga? s12? Najbardziej mnie interesuje ta kwestia z DFI, czy to prawda, że potrzebuje tak mocnej zasiłki, czy 350W wystarczy?. Narazie jednak skłaniam się ku temu modecom'owi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Ja dzisiaj zamontowałem Seasonica i z czystym sumieniem polecam - a jak ci nie będzie pasował zawsze możesz odesłać do 10 dni.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) aerial ma tego samego z dfi i dziala :) podobno byly problemy ze startem seasonica i dfi ale juz jest wsio ok. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27034 ciutke podrozal :/ ja kupowalem za 169zl :) Edytowane 11 Października 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 problemy byly jak nie ma sie nic do zasilacza podlaczone oprocz hdd , dodalem dvd na stale i od tej pory problem znikl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Zenfist mnie oświecił że Seasonic dodał do tych zasilaczy jakiś układ który zapobiega tego typu problemom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 dokladnie -gdzies pisal ze w nowych rewizjach nie ma juz tej przypadlosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) A jest duzo lepszy od tego modecom'a ? Widziałem, że go polecają, a różnica w cenie jest. Jeśli się okaże, że jest dużo lepszy to warto dopłacić, ale nie chciałbym tego robić bez powodu. Ale wybór hyba i tak padnie na tego modecom'a, do 200zł i tak nie kupię żadnej super zasiłki. Edytowane 12 Października 2006 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 modecom napewno mocniejszy ale seasonic...CISZA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 modecom napewno mocniejszy ale seasonic...CISZA :D Co do ciszy, zawsze w modecom'ie mogę wentyl wymienić, a i tak wyjdzie taniej. A są jeszcze jakieś ciekawe propozycje w tym przedziale cenowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Chieftec GPS 400 AA 101A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Co do ciszy, zawsze w modecom'ie mogę wentyl wymienić, a i tak wyjdzie taniej. A są jeszcze jakieś ciekawe propozycje w tym przedziale cenowym?wentyl to nie wszystko...nawet najlpeszy wentyl przy wysokich obrotach jest slyszalny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 wentyl to nie wszystko...nawet najlpeszy wentyl przy wysokich obrotach jest slyszalny... Wiem, ale zawsze coś by się poprawiło. Teraz już nie wiem, dobrze że mam zamiar kupić zasilacz w przyszłym tygodniu, do tego czasu może się coś wyjaśni. Gdyby różnica w cenie była mniejsza między tym seasonic'em i modecom'em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...