Skocz do zawartości
sebas250

Co Wybrac Pod Core2duo

Rekomendowane odpowiedzi

owiedzcie mi bo mam mozliwosc zmiany mojej plyty na Asus P5B Deluxe, czy sie oplaca dolozyc 80zl do tej plyty? I jak z stabilnoscia i czy nie ma problemow z 7900gs zalmanem 1,4ns lub 1,2ns. Ostatnie pytanie czy lepiej kupic zalmana 7900gs 1,4 czy dolozyc i Gainwarda 7900gs 1,2??

http://www.allegro.pl/item132697942_gainwa..._1_2_ultra.html a moze zalmana 1,2

http://www.allegro.pl/item133132504_galaxy...500_zalman.html

moj konfig to:

E6300

gigabyte 965P-DS3

1024Mb ddr2 800 Twinmos Twister

Ge Force 7900GS Zalman 1,4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moim zdaniem jak już się ma DS3 to nie opłaca się kupować P5B Deluxe, jeśli chce się pracować na jednej karcie graficznej. Możliwości podrkręcania CPU w P5B Deluxe w porównaniu do DS3 z tego co pamiętam strasznie się nie róznią. Lepiej te 80zł dołożyć do lepszego chłodzenia procka, albo np. E6400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie również jutro zamawiam zestaw z Core 2 duo a podkręcać kompa nie chce zbytnio czy wystraczy Asus P5b??

Edit: Co do chłodzenia czy Box wentylator jest w miare cichy i dobry?? Czy kupić Arctic Coolera??

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie również jutro zamawiam zestaw z Core 2 duo a podkręcać kompa nie chce zbytnio czy wystraczy Asus P5b??

Edit: Co do chłodzenia czy Box wentylator jest w miare cichy i dobry?? Czy kupić Arctic Coolera??

ja polece biostara,jesli masz brac zwykle p5b to biostarka p965pt (topic niżej) lepiej myśle,do mnie już jedzie taka plytka :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi