Skocz do zawartości
studioporzadku pl

Przyspieszenie Wentylatora

Rekomendowane odpowiedzi

Zdejmij ze wreszcie ten radiator, odkurz go, posmaruj go jakas pozadna pasta termoprzewodzoca i zmien wentylator, bo cos mi sie wydaje ze za dlugo po tym nasmarowaniu nie pociagnie.

Tu masz opisane jak popranie posmarowac procek pasta termoprzewodzaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to mój jest wyjątkowo wytrzymały widocznie bo robiłę mto kilka razy i nic się nie dzieje albo ty gadasz jakieś bzdury...

a teraz wracajać do tematku:

żeby zwiekszyć obroty wentylatorka na max. to trzeba odciąć jakąś diode czy czujnik. no i mam pytanie..czy to coś co widać na zdjeciu (to małe zielone) to jest właśnie to i czy jak odcioł bym 1 "nóżke" to by sie tak stało? a jak by było zagłośno to bym to połączył spowrotem...

co o tym myślicie.. dobrze to rozumiem wszystko wogóle!?? <_<

post-141811-1160845940_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, musisz to zewrzeć, czyli wycinasz całkiem i łączysz drucikiem (lutujesz, ew. obwiązujesz z jednej i drugiej strony tak, żeby się trzymało). Przyspieszenie obrotów da Ci bardzo mało i na pewno nie jest to rozwiązanie twojego problemu... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd się biorą tacy ludzie? :mur: Przedewszystkim posmaruj proca pasta. Jak nie masz to byl nawet w tym dziale topic co dac zamiast :lol: (wszystko lepsze niz brak), ofkozz duzo lepiej dac np. ceramique. Pasta rozwiaze problem. A po drugie czasem po ukruszeniu rdzenia w axp podskakiwala temperatura cpu...

Edytowane przez deadfrog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej.. jak moge nie mieć pasty??!! nawed nie gadaj.. to w sklepie by mi nie założyli jak kupiłem?! przecież bym ich zatłuk za to;/wryyy

dobra w takim razie powiedżcie co mi radzicie kupić?! pentagrama? coś innego? tak zebym sie 8paczkach zmieścił.coś kolotego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej.. jak moge nie mieć pasty??!! nawed nie gadaj.. to w sklepie by mi nie założyli jak kupiłem?! przecież bym ich zatłuk za to;/wryyy

Normalnie mogli nie nalozyc. Czasem mozna spotkac w sklepach/serwisach Pc takich debili ktorzy oszzedzaja pieniadze/czas i nie robia tak jak trzeba. Odpusc sobie tego coolerka, kup Scythe Katana Al, do tego Arctic Ceramique i bedzie swiety spokoj. Smarujac wentylator tylko go uszkodziles, spowolniles go i mogles spowodowac wzrost temperatur. Jak bedziesz zmienial cooler na CPU, obejrzyj rdzen. Mozliwe ze zostal gdzies ukruszony, co moglo spowodowac wzrost temperatur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeby zwiekszyć obroty wentylatorka na max. to trzeba odciąć jakąś diode czy czujnik ...

poszukaj postu moda na 1 stronie tematu - przeczytaj go z 5 razy no może 10 - może załapiesz :plum:

@YogicK - masz anielską cierpliwość ^_^

Edytowane przez kizis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kizis:

Dzieki. Juz przywyklem do takich ynteligentow - wsrod swoich znajomych jstem uwazany za "wielkiego znawcy od kompow", wiec czesto spotykam sie z roznymi odmianami ignoracji. Taka zyczliwosc jest bardzo dobra szkola cierpliwosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi