Skocz do zawartości
AFolga

Problemy Z Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich uczestników forum!

Mam problem z portami USB w moim laptopie. Nie jest to sprzet pierwszej swiezosci ani super marki, bo to tylko ACTINA VIPER ECO, ale dziala sprawnie oprocz wspomnianego problemu.

Mianowicie kiedy podlaczam jakies urzadzenie peryferyjne na USB i wlaczam komputer to system nie jest w stanie zainicjowac go mimo, iz ma wgrane sterowniki. Za kazdym razem gdy wlaczalem komputer musialem mysz (usb) wypinac z gniazda i pozniej ja znow podpinac. Z drukarka jest powazniejszy problem, poniewaz po zainstalowaniu w Windows XP PROF dziala w porzadku dopoki nie wylacze komputera i nie bede chcial uruchomic go ponownie. Wtedy to system zawiesza sie testujac pamiec NVRAM (dzieje sie tak za kazdym razem z ta drukarka, ktora w polaczeniu z innymi komputerami dziala bez problemu). Jeszcze jedno ciekawe zjawisko wszystkie opisywane urzadzenia sa przez system wykrywane jesli zresetuje komputer nie wylaczajac zasilania. Nie dawno kupilem pendrive firmy PQI i on ku mojemu zdziwieniu jest wykrywany bez najmniejszych problemow nawet bios go znajduje jako Removable Device i jest mozliwe bootowanie z niego.

Prosze o pomoc bardziej doswiadczonych uzytkownikow komputerow.

Do tej pory udalo mi sie zaktualizowac Bios do wersji 1.08 (najnowszej), w Bios wlaczona jest funkcja USB LEGANCY -> ENABLED

Moja konfiguracja to:

Procesor: P4 2400 GHZ

RAM: 512MB

HDD: 30 GB

Plyta glowna: nieznana

Chipset: 845GE

Z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi