AFolga Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Witam wszystkich uczestników forum! Mam problem z portami USB w moim laptopie. Nie jest to sprzet pierwszej swiezosci ani super marki, bo to tylko ACTINA VIPER ECO, ale dziala sprawnie oprocz wspomnianego problemu. Mianowicie kiedy podlaczam jakies urzadzenie peryferyjne na USB i wlaczam komputer to system nie jest w stanie zainicjowac go mimo, iz ma wgrane sterowniki. Za kazdym razem gdy wlaczalem komputer musialem mysz (usb) wypinac z gniazda i pozniej ja znow podpinac. Z drukarka jest powazniejszy problem, poniewaz po zainstalowaniu w Windows XP PROF dziala w porzadku dopoki nie wylacze komputera i nie bede chcial uruchomic go ponownie. Wtedy to system zawiesza sie testujac pamiec NVRAM (dzieje sie tak za kazdym razem z ta drukarka, ktora w polaczeniu z innymi komputerami dziala bez problemu). Jeszcze jedno ciekawe zjawisko wszystkie opisywane urzadzenia sa przez system wykrywane jesli zresetuje komputer nie wylaczajac zasilania. Nie dawno kupilem pendrive firmy PQI i on ku mojemu zdziwieniu jest wykrywany bez najmniejszych problemow nawet bios go znajduje jako Removable Device i jest mozliwe bootowanie z niego. Prosze o pomoc bardziej doswiadczonych uzytkownikow komputerow. Do tej pory udalo mi sie zaktualizowac Bios do wersji 1.08 (najnowszej), w Bios wlaczona jest funkcja USB LEGANCY -> ENABLED Moja konfiguracja to: Procesor: P4 2400 GHZ RAM: 512MB HDD: 30 GB Plyta glowna: nieznana Chipset: 845GE Z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Brak wgranych poprawek sprzętowych do XP . :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AFolga Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Brak wgranych poprawek sprzętowych do XP . :D Jesli chodzi o poprawke do XP to mam wgrany SP2. Gdy te poprawki sprzetowe to cos innego prosze o dokladniejsze wyjasnienie gdzie cos takiego znalezc Z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Tu nie chodzi o XP SP2 lecz o poprawki KBXXXXXXXX. Winne być na stronie producenta notebooka lub stronie Microsoft (jeżeli masz legalny system w innym przypadku nie pozwoli Ci na aktualizację). :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...