sergio Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Witam, zmodernizowałem swój PC (mobo i procesor Box jak w tytule, pamięci DDR2 2x512MB 667 cl5 dual Kingston). Przy uruchamianiu PC komputer na chwilę włącza się, następnie wyłącza się na 1-2 sek, później startuje i po wczytaniu systemu resetuje się i tak jest 2 razy. Później już działa normalnie. Sprawdzałem to na 2 różnych dyskach (Maxtor 120 GB i Samsung 200 GB), zmieniałem zasilacze (Modecom 350 W i Modecom Feel II 400 W) i problem ten występuje zawsze przy 1-szym uruchomieniu systemu. Bios płyty zaktualizowany. Temperatura procesora na rdzeniach 45-47 stopni. Próbowałem OC, to przy 285 Mhz PC nie startuje. Nie mam możliwości sprawdzenia na innych pamięciach. Czy może to być objaw niesprawnej (uszkodzonej) płyty? Nie wiem, który podzespół reklamować. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 co do twojego problemu - wygląda że chyba brakuje pamiecią napiecia - gdy się rozgrzeją to działają napisz więcej informacji o płycie bo sam przymierzam się do tej płyty - napisz jak sie sprawuje - jak możesz wrzuć mi wyniki testu pamieci z everesta bo mam asrocka i nie wiem czy warto się go pozbywać - bootuje na 355 bez peoblemu :| ale jest singlechannel :( a z oc FSB trzeba podnosić PCIE żeby bootowała - przy 120 dla PCIE można dojść do 320-325MHz dla FSB z tego co czytałem - wiec gorzej niż mój asrock :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergio Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Test pamięci z everesta ver. 2.80.534: a ten z everesta ver. 3.01.732: Edytowane 16 Października 2006 przez sergio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixmi1977 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ja zakupiłem taki zestaw w piątek (Asus p5b-vm +D2C 1.86 + 512kingmax) i podobny problem na początku nie przejąłem się tym bo nie mogłem zainstalować dźwięku (do tej pory go nie mam ale dziś zainstaluje win xp+sp2 i zobaczymy). Wczoraj trochę pomęczyłem i przestawiłem w biosie szybkość pamięci z opcji auto na 667 i uruchamia się normalnie bez przerwy. Mam pytanie zainstalowałeś może sobie probeII dołączonego do płyty, jaką temperaturę wykazują twoje pamięci. Moje rozgrzewają się do 50°C a to wg. tego programu jest jakiś "malfunkszyn" i nie wiem czy się przejąć, czy to norma. Rozczarowała mnie za to grafika, myślałem że spoko pociągnie bez kupowania zew. karty grafiki starocie a tu kupa, Medal of honor II chodzi paskudnie. Dziś zainstaluje świeże sterowniki które właśnie ściągnąłem i zrobię upgrade biosu. Zobaczymy bo jak na razie jestem bardziej zniechęcony niż zadowolony. Nie mogłem go nawet dobrze przetestować przez te problemy. mój zestaw: HDD SEAGATE 160GB KINGMAX DDR2 512MB PC667 Asus P5B-VM I G965 Socket775 PROCESOR CORE 2 DUO E6300 1.86GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sweep Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Siema. Właśnie myślę nad zakupem płyty głównej ze zintegrowaną grafiką (głównie z powodów ekonomicznych, inną grafę chce zakupić później). Chciałem się dowiedzieć czy obecność zintegrowanej grafiki powoduje że płyta w jakiś sposób jest gorsza? Np. gorzej się podkręca procka czy występują jakieś problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Chciałem się dowiedzieć czy obecność zintegrowanej grafiki powoduje że płyta w jakiś sposób jest gorsza? Np. gorzej się podkręca procka czy występują jakieś problemy? Dokładnie tak jest w przypadku 945g i 965g. W tych układach nie dokońca działa pcie lock wiec jest ciezko przekrocztc 300fsb bez podnoszenia szyny pcie. :mur: Miałem, brac asusa co w temacie ale wstrzymam się jeszcze . Zobacze co pokaze nowy Foxconn 965g i niedługo Abit. Jezeli z nowymi bedzie ten sam problem to biore Abita NF-M2 nView pod AM2. Ma wszystko zintegrowane, łącznie z niezłym dźwiękiem i grafiką. A dodatkowo ludzie na niej dochodzą do 360fsb. A i cena prawie 180 zeta mniejsza od innych. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi250 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Witam!! Moje pytanie jest związane z włączaniem się komputera na płycie P5B-vm , czy już ktoś znalazł przyczynę dlaczego podczas włączania komputer rusza , później zatrzymuje się na ok 2 sekundy i startuje normalnie. POzdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...