jacek.studzinski Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Pomocy: jestem laikiem, więc opiszę problem własnymi słowami ;) mam internet przez kablówkę - ASTER. kupiłem sobie router NETGEAR WG602 - w sklepie powiedzieli, że będzie działać w ASTER. Mam laptopa - nowego, ma odbiornik radiowy i Windows XP. Nie potrafię skonfigurować routera - najpierw korzystałem z instrukcji dołączonej do routera, potem z zapisanej na płytce dołączonej do sprzętu, potem z helpa windowsowego oraz z instrukcji na stronie producenta - za każdym razem dochodziłem albo do 1. miejsca, gdzie pojawiał się błąd nieprzewidziany przez producenta (autora instrukcji) - typu "z menu xxx wybierz opcję YYY" a w tym menu nie było takiej opcji albo "wybierz opcję 'ZZZ' to się otworzy okienko na którym wpiszesz takie a takie hasło" a takie okienko się nie otwierało... 2. miejsca, gdzie za cholerę nie rozumiałem opisu proszę o pomoc - czy ktoś może instalował już router NETGEAR? będe wdzieczny za wskazówki podane krok po kroku "jak dla debila" ;) tak swoją drogą, to chciałbym podzieliś się opinią że instrukcja dołączona do tego routera jest napisana trochę idiotycznie: 90 % dotyczy wyjęcia sprzętu z pudełka, sprawdzenia czy wszystkie części są w pudełku (czyli router i 2 kabelki), podłączenia kabelka do kontaktu, sprawdzenia czy sie kontrolka świci, ustawienia antenki etc. a 10% dotyczy instalacji software'owej (litania wielosylabowych terminów - z czego nic nie rozumiem) :mur: z gory dziękuję i pozdrawiam Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...