Skocz do zawartości
ojejku

Heroes Of Annihilated Empires

Rekomendowane odpowiedzi

Aż dziw, że nie ma topicu ;] Info o grze:

http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=3990

http://gry.wp.pl/filtr;1,0;x;gra,25,9697;h...pires;core.html

Gra jest cudowna :) jest dużooo rpg. Grafika przepiękna, chodzi płynniutko przy wszystkim na maxa 1280x1024 prócz upiększaczy...

Zaraz wrzuce filmik z poczatku gry... nie ma tam żadnej akcji dalej jest ZNACZNIE lepiej ;) ale chociaż sobie ktoś może zobaczy jak to wygląda...

Wiadomo teraz COH rządzi ;) ale to inny klimat i równie piękna gra. Dodam, że stworzona przez studio GSC Game World czyli Ci od S.T.A.L.K.E.R. więc wiadomo jaka optymalizacja ;]

Obiecany filmik LINK

POLECAM.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, tak te gre pochwalisles a po tym filmiku nie moge powiedziec ze gra jest ok. Nie podoba mi sie, a lubie takie klimaty.

Walka jakas lipna, w ogole nudnawe troche.

Grafika moze i ladne, ale imo nic ciekawego gra soba nie reprezenuje, ogladajac ten filmik mialem wrazenie ze gdzies juz to widzialem - czyli rts jakich wiele.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem w demo i poziom trudności mnie po prostu przeraził. Nieumarli produkują się w zastraszającym tempie, nie dadzą mi nawet własnego miasta zbudować. Mój elf wytłukł ich ponad 3 tysiące, drugie tyle inne stwory, pod które podprowadziłem tych umarlaków, moi sprzymierzeńcy też tego trochę ubili, ale szybko sami padli. A w tej chwili mam na mapie kilkuset wrogów, że aż nie da się przejść momentami - tak ciasno, a kolesie dalej się mnożą.

Nie dla mnie takie gry. :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się, czy ja coś źle robię, czy faktycznie poziom trudności dla części RPG jest przesadzony... Konkretnie chodzi mi o 3 misję z Cmentarzem - faza strategiczna jest prosta, wystarczy mieć kupę luda i wiedzieć kogo wycinać na początku (dobrze jak jeszcze widać w gąszczu jednostek kogo wycinać). Niestety jak bohater przechodzi do jaskini zaczyna się problem - mana szybko się kończy, bohater zadaje bardzo małe obrażenia, a butelek też jest ograniczona ilość.

Potem jest walka z bossem - te stworki co przywołuje są słabe, ale on sam ma 800 życia, a miecz ścina mu po 10 - natomiast każdy jego cios (którego w walce mieczem nie da się uniknąć) zbiera mi 50 życia. I jak tu wygrać mając co najwyżej kilkanaście butelek.

No ale dobra, da się - jednak na mniejszym poziomie trudności i biorąc pod uwagę, że to dopiero trzecia misja powinno być łatwiej... Następna mapa i szok - tony jednostek a ja mam kilku pikinierów i bohatera. Jasne czary są mocne, ale many starcza na niezbyt długo, a inna sprawa że czary są mało skuteczne na mocniejsze jednostki (których nie brakuje).

No więc o co tu chodzi - grałem już w sporo strategii i rpegów, ale czegoś takiego jeszcze nie widziałem - i to w początkowych misjach!!! Ale co mnie dziwi - te kontrasty - z jednej strony rozwalić bazę przeciwnika to pryszcz, a z drugiej słaby bohater kontra setki jednostek...

Sama gra jest ładna - grafika jest przyjemna dla oka. Wymagania sprzętowe wydają się nie być zawyżone, jednak same jednostki są tak małe, że nie powinny wpływać na wydajność... Jednostki prawidłowo układają się w formacje (narazie, bo słyszałem nienajlepsze opinie o dalszych fazach gry) - przez co walka jest łatwiejsza (nie ma sytuacji, że łucznicy włążą we wroga). Tak szczerze mówiąc, to gra byłaby lepsza bez wątku RPG - jako sama strategia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi