amon ra Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 mam pytanie :arrow: czy moze ktos wie jak uruchomic zintegrowana karte muzyczna na plycie glownej i karte dzwiekowa sb live 5.1 :?: 8O chodzi mi o to, zebym w systemie ( win98 ) mial dwie karty dzwiekowe do wyboru... ( plyta jet-way, via266a ) w biosie mam auto na zintegrowana, ale w systemie nic nie widac :( myslalem, ze to wina biosu...ale upgrade i nic :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Raczej się nie da, bo będzie waliło konfliktami. Nie będzie działało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Raczej się nie da, bo będzie waliło konfliktami. Nie będzie działało. No coś Ty - powinno się dać - poszukaj we wcześnijszych postach - chyba o tym już było. Konflikty może by były gdyby to była ISA - biorąc pod uwagę, że to PCI i w dodatku dwie różne karty to powinno chodzić. Najlepipej jednak byłoby aby te dwie karty nie współdzieliły tego samego przerwania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 mam pytanie :arrow: czy moze ktos wie jak uruchomic zintegrowana karte muzyczna na plycie glownej i karte dzwiekowa sb live 5.1 :?: 8O chodzi mi o to, zebym w systemie ( win98 ) mial dwie karty dzwiekowe do wyboru... ( plyta jet-way, via266a ) w biosie mam auto na zintegrowana, ale w systemie nic nie widac :( myslalem, ze to wina biosu...ale upgrade i nic :twisted: Powinno działać - u mnie działało. Windowsy normalnie wykrywają dwie karty dźwiękowe i możesz zadecydować której używać. Tylko nie rozumiem po co ci dwie karty dźwiękowe, bo i tak dwie na raz nie będą działać (sygnał będzie albo z jednej, albo z drugiej - jednak sam wybierasz), a SB Live jest zdecydowanie lepszy od każdej zintegrowanej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILL_BLANT Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 a po co 2 x sound nie lepiej sam s b chyba lepiej co!?!?!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 w niektoorych grach sa konflikty z sb live i zaden patch nie pomaga, a zintegrowane zazwyczaj dzialaja bezblednie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Ja mam Live'a i zintegrowana na MSI, dziala bez problemu. Potrzebuje czasem jak bawie sie w programach muzycznych. Obie karty moga dzialac bezproblemu naraz, wbrew temu co pisze Varrol. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 die karty są potrzebne np. virtualnym djejom którzy używaja softu typu bpm itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Instalujesz sterowniki do obu kart dzwiękowych i przełaczasz głośniki lub słuchawki i nic innego nie kombinuj. Sam tak robie i jakos chodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 die karty są potrzebne np. virtualnym djejom którzy używaja softu typu bpm itp. Jak robiłem małą imprezkę to używałem dwóch kart (jedna zintegrowana AC97+ SB Live 5.1). Dzwięk z jednej szedł na impreze, a z drugiej na słuchawki. Działa wszystko ok. bez żadnych problemów. Win ME. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Gr00bY Mazur"] die karty są potrzebne np. virtualnym djejom którzy używaja softu typu bpm itp. Jak robiłem małą imprezkę to używałem dwóch kart (jedna zintegrowana AC97+ SB Live 5.1). Dzwięk z jednej szedł na impreze, a z drugiej na słuchawki. Działa wszystko ok. bez żadnych problemów. Win ME. U mnie też 2 karty działały, ale nie jednocześnie - mogłem wybierać w windowsie, która ma być aktywna. Mam pytanko jak sprawić by można było używać 2 jednocześnie - z jednej słuchawki a z drugiej kolumny ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Potrzebne są specjalne programy które obsługują 2 karty muzyczne na raz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Dokładnie, naprzykład BPM-Studio (niezły bajer, tylko szkoda że ma mało skrótów klawiszowych, bo po paru piwkach ciężko myszką trafić). Co do karty to zalecam wyłączyć pokładowy game-port, bo przy dwóch portach pod tym samym adresem Winda 98 wymięka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 I dla pewniaka zapodaj im osobne przerwania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...