brama Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Może Ktoś wie: w jaki sposób w CorelDraw12 można ustawić domyślną wielkość przesunięcia przy dokonywaniu duplikatu obiektu, w wersji 9 ta sprawa była banalnie prosta, a w v12 ????? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Nie mam Corela teraz ale w opcjach jest na 100%, poszukaj sobie okna z transformacjami, tam mozesz ustawic rozmiar, przesunięcie i inne, wybierasz przesunięcie i wpisujesz o ile, potem zastosuj do duplikatu i ew ctrl+r. A przez ctrl+d to jest na pewno w głównych opcjach. nie pamiętam gdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 No i wydaje mi sie ze ta nowsza wersja potrafila sie uczyc to znaczy domyslnie robic zmienie rozmiaru oraz polozenia elementu np przy robieniu platko na prostym kwiatku po zdubplikowaniu oraz polozeniu 2 pozostale juz mi zrobil automatycznie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brama Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Nie mam Corela teraz ale w opcjach jest na 100%, poszukaj sobie okna z transformacjami, tam mozesz ustawic rozmiar, przesunięcie i inne, wybierasz przesunięcie i wpisujesz o ile, potem zastosuj do duplikatu i ew ctrl+r. Niestety te wersje z całą pewnością różnią się pod względem dostępności ustawienia rozmiaru domyślnego przesunięcia w duplikacji obiektów, i za chiny nie mogę znaleźć miejsca (w opcjach również, tam gdzie to było w versji 9) gdzie można by ten parametr ustawić (oczywiście mówię o v12), może trzeba jakieś makro pisać, chciałbym tego uniknąć i w dalszym ciągu proszę o podpowiedzi bo już glowa mnie boli :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...