Skocz do zawartości
Tymin

Pamięć 512 Ddr1 (max 2.8v)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuje Jedenej pamięci 512 która będzie wytrzymała i która nie bedzie potrzebowała dużego napięcia bo max moge dać 2.8

Co polecacie, potrzebuje proca podkręcić na 2.4 lub nawet ponad a te co mam (bezfirmowe) kompletnie sie nie nadają

max cena to 150-160 (na używane - allegro)

Myśle powaznie nad kingstonem, ale czekam na wasze propozycje ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na s754 pamięci @ 300 MHz? Po co Ci tyle? Mało praktyczne i wykonalne. W dodatku taktowanie pamięci naprawdę mało daje. Optimum to ok. 240 MHz CL 2,5-4-4-8 1T :wink: Od czego masz dzielniki pamięci? W twoim przypadku kupowanie pamięci TCCD (jedyne które polecą ponad 300 MHz) nie dadzą żadnego efektu w działaniu komputera. (Nie licząc, że ich cena to ok. 250 zł za kostke 512 MB). Dużo lepiej wyjdzie Ci dołożenie następnej kostki Goodram'a (a tak przy okazji nie jest to żaden No-Name tylko markowa polska pamięć, która w niczym nie ustępuje Corsair, Kingston, Twinmos, Crucial, Geil, Patriot jeśli chodzi o serie VALUE.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chodzi mi o taktowanie pamięci tylko procka

a pamięci mogły by śmigać 450(225)mhz to mi starczy

A wiesz co to sa dzielniki pamieci ??

Pozwala Ci na asynchroniczne taktowanie procka wzgledem pamieci.

Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi