Kllaymenn Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 Czytajac wiele postow na temat firmware do Barracud IV i wplywie na dzialanie tych dyskow oraz braku jego dostepnosci dla klienta postanowilem go poszukac i zobaczyc roznce. Duzo bylo mowione ze aby zdobyc program flasciach!acy i samego BIOSa to trzeba zapukac do Seagate bo w sieci go nie ma. Ale jednak znalazlem takie jedno miejsce w intersmieciu gdzie sa BIOSy narazie do Barracud 3 i 4 w wersji do 3.10 i 3.19 wraz z programami flash. ftp://195.209.232.10/pub/firmware/seagate Ja akurat aktualizowalem Barracude IV 40GB z firmware 3.10 do 3.19 pod czystym DOSem uruchamiajac plik "U.BAT". Operacja trwa jakies 40s i w tym czasie dysk 3 razy sie restartuje i wszystkie dane na nim sa na swoim miejscu. Wiec NO PROBLEMO. Jedyna rzecza jaka zauwazylem to troche inny wykres z odczytu w HD Tachu, ale z tego co widze to na lepsze. Na tym FTP sa rowniez BIOSy do twardzieli innych firm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 To ciekawe bo mojej barakudzie 4 jest firmware 3.75 od nowości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anton555 Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 dobre sobie, ale ja szukam biosu z 3.19 na 8.10 a znalazłem narazie 3.10 na 8.20 ale niepójdzie bo mam już biosa 3.19 , pewnie trzeba mieć 3.10 żeby zrobić 8.20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kllaymenn Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 dobre sobie, ale ja szukam biosu z 3.19 na 8.10 a znalazłem narazie 3.10 na 8.20 ale niepójdzie bo mam już biosa 3.19 , pewnie trzeba mieć 3.10 żeby zrobić 8.20 Podobno najwyzszym BIOSem do Barracud 4 jest 3.75 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 no i ja mam wlasnie taki bios :D Dysk kupilem jakies 4 miechy temu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 A czy ktoś mógłby mi podać link do programu który sprawdzi wersję firmware mojej barki IV, bo na stronie producenta, przy specyfikacji mojego dysku (ST340016A) nie ma o tym słowa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 wersje firmware podaje speedfan w zakladce smart, mam ten dysk z 5 miesiecy i mam wersje 3.75 podobno ona jest nieco wolniejsza od tych starszych ?!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Mnie udalo sie sciagnac 8.12. Zmienilem z 3.10. Tyle,ze nie wiem co to mi da :oops: .Zrobilem to chyba tylko bo....nowszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 nie jarze wersja 8.xx jak najnowsza jest 3.75 ??? ja mam 3.19. skad ten przeskok na wersje 8.xx - cos mi tu nie pasi. logiczne to byloby 3.80 albo 3.90 badz 4.xx i tak dalej. a w ogole widzial ktos Basie 4 sprzedawania z firmware 8.xx bo ja nie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Znowu ten sam temat... Moim zdaniem HDD wielkości rzędu 40-80GB jet trochę nietrafionym obiektem eksperymentów.... Na stronie producenta, czyli seagate, nie ma żadnych wzmianek co do nowego firmware dla dysków seri Barracuda....i to mi wystarczy. Jak ktoś lubi problemy, proszę bardzo, tylko potem będą posty typu"padła mi barracuda, jakie te WD są dobre" ble ble... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 A ja nie mam dylematu bo moja Berracuda IV ma biosik 3.05, i do tego to nigdzie już nie można znależć upgrade'u. Z 3.10 jest z innych też a z mojego ni hu hu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...