Skocz do zawartości
HeretyK

Temperatura Płyty

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy temperatura jaka wykazuje czujnik na płycie a mianowicie 40* jest przyblizony do reali poniewaz po dotknieciu palem radiatora po 2 s zaczyna mnie parzyc czy temperatura 40* moze tak oddziaływac na palec czy ktos sie z tym spotkał i czy miezył innym sposobem temp która parzyła jego palec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy temperatura jaka wykazuje czujnik na płycie a mianowicie 40* jest przyblizony do reali poniewaz po dotknieciu palem radiatora po 2 s zaczyna mnie parzyc czy temperatura 40* moze tak oddziaływac na palec czy ktos sie z tym spotkał i czy miezył innym sposobem temp która parzyła jego palec

Wiesz sprawa wyglada tak: 40' jednego parzy drugi nawet nie poczuje nic. W sumie tez mnie to zastanawia. poniewaz mam na swoim asusie alu na chipsecie i gdy jest goracy z czujki mam jakies 45' gdy samo alu ma ok 55... obecnie siedzi tam cooler od pII na wszelki wielki :) niedlugo cos sie z tym zrobi...

mierzylem termometrem elektronicznym o zakresie -10 -130' chyba (+-10')

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak Cię parzy to zmień radiator - do wyboru do koloru masz Zalmany, Revolteci czy Pentagramy

Edytowane przez simic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli parzy to dobrze, bo przynajmniej wiesz, że oddaje ciepło. Gorzej by było jak by był zimny. Jedynie co, to możesz dać na niego nawiew lub wymienić na inny z wiatraczkiem.

A co do pytania, to 40* nie ma prawa parzyć. Jeżeli cię parzyć to musi być większa temperatura ponad 50 i więcej.

Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli parzy to dobrze, bo przynajmniej wiesz, że oddaje ciepło. Gorzej by było jak by był zimny. Jedynie co, to możesz dać na niego nawiew lub wymienić na inny z wiatraczkiem.

A co do pytania, to 40* nie ma prawa parzyć. Jeżeli cię parzyć to musi być większa temperatura ponad 50 i więcej.

Zgadza się ,powyżej 50C zaczyna parzyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi