Skocz do zawartości
Mazzi

Problem Z Plikiem Czy Z Dyskiem?

Rekomendowane odpowiedzi

mam plik *.zip o wadze ponad 2gb, zawierajacy 4 pliki - 5kb, 400kb, 300mb, 1900mb.

Problem jest taki, ze jak poprzez TotalComandera wejde w to archiwum i chce skopiwoac najmniejszy plik na inny dysk, nie ma problemu, zas jesli chce skopiowac ktorys z wiekszych plikow, to program kopiuje, a przy samym koncu wywala blad "Błąd odczytu dysku" i koniec z kopiowania.

Zas jesli skopiuje ten sam plik *.zip na inny dysk, to tam tego problemu nie ma...

oba dyski sformatowane sa w NTFSie. w czym moze tkwic problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile wiem to jeszcze niedawno nie mozna bylo tworzyc zipow plikow, ktore po skompresowaniu zajmowaly powyzej 2gb; ani nie mozna bylo tworzyc archiwow zip o wadze powyzej 4gb. Wina nie byla po stronie programow kompresujacych, ale javy. To byl stan na jakis rok temu, nie wiem czy cos sie stalo od tego czasu - w kazdym razie jesli zrobiles takie archiwum to jest najprawdopodobniej zepsute.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile wiem to jeszcze niedawno nie mozna bylo tworzyc zipow plikow, ktore po skompresowaniu zajmowaly powyzej 2gb; ani nie mozna bylo tworzyc archiwow zip o wadze powyzej 4gb. Wina nie byla po stronie programow kompresujacych, ale javy. To byl stan na jakis rok temu, nie wiem czy cos sie stalo od tego czasu - w kazdym razie jesli zrobiles takie archiwum to jest najprawdopodobniej zepsute.

a jak wytlumaczyc fakt, ze na jednym dysku rozpakowuje go normalnie, a na drugim juz nie chce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi