Wofek Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Mam do wyboru : CDREC.LG 8240B OEM 24x10x40 247,99 CDREC.LG 8320B OEM 32x10x40 269,99 CDREC.LG 8400B OEM 40x12x40 337,99 CDREC.SONY CRX175A110 24x10x40 OEM 229,99 CDREC.TEAC OEM 40x12x48 24 Gw 325,00 CDREC.SAMSUNG SW224B 24x10x40 OEM 249,99 Wacham się między Samsungiem 224, a Lg 32x ! Co radzicie ? Mam mało kasy więc wolałbym jakby była tańsza ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 z tych to bym tylko teaca brał. LG są do [gluteus maximus], za Sajsungiem też nie przepadam a sony to chyba dobrego sprzętu nie robi - poza tym gdzie jest tak tanio? u mnie za teaca 40 chcą 500 stuwek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 kup liteona 24/10/40 najlepsza nagrywarka 24x! lepsza od TEAC i Plextora. Wejdz na www.in4.pl i zobacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Aha, zapomniałem jeszcze doszło: NAGRYWARKA CD-RW LITE-ON 24/10/40 OEM 244,95 zł NAGRYWARKA CD-RW LITE-ON 32/12/40 OEM 249,95 zł NAGRYWARKA CD-RW LITE-ON 32/12/40 OEM +NERO 5.5 259,95 zł NAGRYWARKA CD-RW BTC 16/10/40 OEM 208,95 zł NAGRYWARKA CD-RW NEC NR7900A IDE OEM 24/10/40 269,95 zł NAGRYWARKA CD-RW TRAXDATA 16/10/40 IDE OEM 209,85 zł NAGRYWARKA CD-RW TRAXDATA 16/10/40 IDE OEM +NERO 223,95 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Wex se najtańszą jak nie zależy ci na szybkim wypalaniu. Albo nie najtańszą bo najtańszy jest soniak a sony to shit, wex sobie takiego lg za 247 zł.Nie znam sie za bardzo na tym ale ja bym wybrał LG 8240B OEM 24x10x40 za 247,99. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 z tych to bym tylko teaca brał. LG są do [gluteus maximus], za Sajsungiem też nie przepadam a sony to chyba dobrego sprzętu nie robi - poza tym gdzie jest tak tanio? u mnie za teaca 40 chcą 500 stuwekCeny netto ! Przemnóż je razy 1,32 ! I za tyle Ci mogę pylnąć ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 www.cdrinfo.pl - serwis o nagrywaniu. Ja bym bral LiteOna 32x Przegrywa SD2.5.1 i inne To najrozsądniejszy wybór. Nie bierz Samsunga!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 NIE BIERZ SZAJSUNGA :!: MOJ KOLEGA GO MA TO NISZCZY MU CO 5 PLYTE :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Kup TEAC 40x12x48. Ma dwa lata gwarancji, dysponuje najnowszymi technologiami....... Jej test możesz znaleźć na www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Wybieraj tylko pomiędzy Liteonem a Teacem. Reszte bym raczej zostawił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Kup jakiejś porządnej firmy (LITE-ON, TEAC, itd.) Nie kupuj jakiegoś szajsunga - nagrywarkę kupujesz raz na jakiś zazwyczaj długi okres czasu. Chyba, że lubisz zmieniać sprzęt i nie jesteś ograniczony kasą.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Moja propozycja: LG x32 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Chyba wezmę tego Liteona 32 x ! Słyszałem ze są 2 wersje ! Wiadomo wam coś o nich ? Czym się różnią ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Dwie wersje to byly chyba 24x 32 jest na razie tylko jedna. Ale moge sie mylic. Tamte roznily sie czasem dostepu i jakimis drobnostkami(oznaczone byly litera na koncu s albo b- w starszej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Liteony są spoko! działają bez jakich kolwiek problemów. Miałem 24 a teraz mam 32 i jest ok. Naprawde fajne nagrywarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiQs Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Ja od zawsze wypalam na LG, tydzień temu zmieniłem na LG 32x10x40x i jest zajebista, nic dodać nic ująć, bierz ją :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 ludzie przestroga nie kupujcie LG ma ją pare kolesi jednemu fajcy co 3 płyta, drugiemu w nieokreślonych odstępach czasu - była juz 2 razy serwisowana, a troche innych po prostu che je wyje**** - jest tez jeden wyjatek który jest z niej zadowolony lame rulez :). Szajsungi to samo tyle że mało kto w mojej okolicy tego używa, ja miałem HP 4x4x32 i była po prostu nieziemska do czasu kiedy to puściłem 12v w miejsce 5v. Koleś używa teaca od 2 lat, przetrwała dwa upadki na ziemie - sprzęt mobliny - chce zmienic na 40x tylko dla tego że jest wolna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 wg mnie najlepsze cdrw robi Asus, Lite-On i ewent. TEAC. Wybierz cos z tego pierwszego. Rzuć okiem na najnowszego Asusa bardzo wydajny, cichy i mający wiele możliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Moze plyty głóne asus robi dobre ale napędy optyczne od asusa to totalna kicha. Najlepsze nagrywarki robi wg mnie TEAC. Warto zastanowic sie takze nad Liteonem. Zresztą na www.cdrinfo.pl są testy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Z wlasnego doswiadczenia, moge polecic TEAC W524E mam go od paru miesiecy, wypalilem naprawde duzo plytek, i ............ napewno nikt nie uwierzy, ale zwalilem tylko 2 szt CD (slownie : dwie) w tym jedna z wlasnej winy (experymenty) chodzi cicho i niezawodnie 2 qmpli z pracy tez qpilo te Tiki (podpuscilem ich) i zaden nie narzeka, wrecz odwrotnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Z tych ktore wymieniles uzywalem LG, LITE ON i TEAC. Nie polecam LG, za to jak najbardziej TEAC i LITE ON. Sam mam tego ostatniego w wersji 24x O Samsungach sie nie wypowiadam, kazdy wie czemu, szkoda slow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 No to dodam i ja cos od siebie. Jeszcze pare dni temu mialem starego Samsunga 24x i jezeli samsung robi takie nagrywarki jak zwykle napedy to ja faktycznie podziekuje tej firmie... bardzo slaba korekcja bledow, na lekko porysowanych plytach cdrom mi sie "jakal". Teraz kupilem CDRW Teac'a i pierwsze co zrobilem to test na plycie chyba 3 letniej, ktora jest porysowana niemilosiernie, sprawdzalem u kilku kumpli i u zadnego cdrom nie mogl odczytac danych, plyte wlasciwie spisalem juz na straty, ale na szczescie nie wyrzucilem. Sprawdzilem na tym Teac'u i co? Oczywiscie przeczytal i to blyskawicznie, zadnych zaciec. Zawsze wiedzialem, ze Teac'i slyna z dobrej korekcji bledow, ale zeby az tak... :) Co do nagrywania to co prawda zrypalem juz 2 plytki, ale TYLKO z mojej winy (nagrywalem obraz 800MB na plyte 700MB nawet o tym nie wiedzac :( ), sama nagrywarka nie popelnila narazie zadnych bledow. Moj kumpel z kolei ma juz bardzo dlugo dosc starego Teac'a 4x/4x SCSI i rowniez jest z niego bardzo zadowolony. Mysle, ze tej firmie nie ma co zarzucic po tym wzgledem, nie znam za to Lite-On'ow ani Asus'ow, ktore to sa tutaj rowniez chwalone, wiec na ich temat sie nie wypowiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Kupiłem jednak tego Samsunga 24x ! Chciałem Lite-Ona ale się skonczyły a pilnie potrzebowałem cos nagrać ! Narazie wrażenia na piątkę ! Nawet do oemów nero 5.5 dają i kabelek audio ! Wyglśd zewnętrzny na piatkę ! Głośność na czwórkę ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 LG SUCKS - KUPUJ LITE-ON Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 No to Wofek, niezle zjebales sprawe :? Nie patrz ze w OEM dodaja Nero, wazna jest jakosc spawarki, a nie dodatkow do niej Ciezko Ci bylo podskoczyc do Chorzowa, Bytomia lub Katowic ? 8O No szkoda, Twoja strata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 No to Wofek, niezle zjebales sprawe :? Nie patrz ze w OEM dodaja Nero, wazna jest jakosc spawarki, a nie dodatkow do niej Ciezko Ci bylo podskoczyc do Chorzowa, Bytomia lub Katowic ? 8O No szkoda, Twoja strata Kupowałem ją w Action w Katowicach ! Jak będzie <span style="color:red;">[ciach!]</span>owa to się ją sprzeda ! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Wywal tego amsunga, jak p[otrzebowales pilnie cos nagrac trzeba bylo do kafejki sobie pojsc... samsung to kicz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Chyba wezmę tego Liteona 32 x ! Słyszałem ze są 2 wersje ! Wiadomo wam coś o nich ? Czym się różnią ? Tak są 2 wersje jest 32x10x40W i 32x10x40S. Czym się rużnią hmm wiem że W jest starsza wersja juz nie produkowana a S to nowa wersja. Chyba chodzi o Firmware. Wiem ze w sklepach są juz S Kup liteona. Też go zamierzam kupić :) na www.cdrinfo.pl są testy zobacz koniecznie. Ja kupie tego 40x chyba najlepsza nagrywarka 40x jaka jest to LiteOn wynika w testach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Poczytajcie sobie najnowszy Komputer świat nagrywara Szajsunga na 3 miejscu!!!! :D :D :D A LG na pierwszym :D :D Pobiły wszystkie liteony teaci tdk plextory normalnie śmiechu warte banda idiotów pracuje w ich redakcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 No to Wofek, niezle zjebales sprawe :? Nie patrz ze w OEM dodaja Nero, wazna jest jakosc spawarki, a nie dodatkow do niej Ciezko Ci bylo podskoczyc do Chorzowa, Bytomia lub Katowic ? 8O No szkoda, Twoja strata Kupowałem ją w Action w Katowicach ! Jak będzie <span style="color:red;">[ciach!]</span>owa to się ją sprzeda ! :lol: szkoda ze do Chorzowa nie wpadles, na Wolnosci w Hutniku gostek ma ceny troszke wyzsze od hurtowych , i wszystko qpisz popchnij tego szajsunga i qp Teac'a , 24x najlepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...