.:MAO:. Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) WITAM! Mam problem z OC pamiątek GeIL DDR 400 Ultra Platinum CL2 (2*512)... :sad: Szukałem już na innych forach odpowiedzi ale nie znalazłem więc zdecydowałem się napisać do Was. (napisałem również do Chłopaków z eXtremeMem) Nie mogę więcej z nich wydusić niz 230 (nominalne) 460 MHz (efektywne) -stable, przy różnych ustawieniach V i timing'ów. Czy to jest ich max ? :huh: Nie jest to z pewnością wina mobo ani procka, ponieważ na innych kościach kręci się mocniej. Nawet gdy zmienie MHz pamiątek na 333 bez problemu wszystko się kręci do 250 (1000) FSB.. i taki wynik chciałbym uzyskać przy 400 MHz (default) na RAMie ! (czyli po OC 500 MHz) ( jak narazie taki wynik B-) ) Co mogę zrobić aby wydusić z nich więcej? Mój sprzęt to: (taki jak w opisie) LUCYFER ® CPU: P4 Prescott 2800 @ 3150 1.4V MB: MSI 865 PE Neo2 800 @ 900 RAM: GeIL Ultra Platinum CL2 400 @ 450 2.9V 2.3.3.6 VGA: MSI 7600GS 400/800 @ 495/880 _________________ Edytowane 27 Października 2006 przez .:MAO:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 To mi wygląda na niezgrywanie sie pamięci z chipsetem. Miałem taką sytuacje z Corsairami na NF4 - poprostu nie są kompatybilne i nie szło wyssać więcej niż 235mhz. Sprawdź na jakich kościach są memorki i szukaj pod tym kontem. Może to pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:MAO:. Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Dziekuje wszystkim za zainteresowanie... Zawlaszcza Tobie djsilence za odp ! Sprawa sie troche wyjasnila. Prawdopodobnie byly juz od poczatku kopniete a ja je 'doprawiłem' :razz: GeIL R.I.P. Niech Bog ma je w swej opiece !!! Poszly narazie do hurtowni skad je bralem a potem pewnie do dustrubutora [eXtreMemem]..i tak z nimi nic nie zrobią i dadzą mi nowe :rolleyes: Jak przyjda to zobaczymy czy bedzie jakas roznica :) ....mam nadzieje ze tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:MAO:. Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 11.12.2006 :D Gęba usmiechnieta!! Otrzymalem dzis nowe pamiatki (wzamian za tamte GeILE) OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum [ OCZ4001024ELDCPE-K ] Zobaczymy jak one sie sprawują! Mam nadzieje ze są lepsze :P Jak wiadomo eXtremeMem jest juz od jakiegos czasu ich dystrybutorem :wink: No to czas na testy :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...