Skocz do zawartości
_Vip_

Neon a temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega Thorn (o ile dorze pamietam) robil pomiary.

Neon nie zagrzeje ci budy, nie musisz sie tym martwic :)

BTW , wbrew nazwie Cold Cathode , wcale nie jest zimna, przynajmniej po zalaczeniu.

Rowniez sie grzeje :P

Ale nie ma sie czym przejmowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko :D

ja mam neon praktycznie non stop włączony, różnic w temp pomiędzy włżczony/wyłączony nie zauważyłem :D

mój neon 5W w temperarurę idzie jakieś 20% czyli 1 W można to pominąć żadna temperatura

IMHO zimna katoda daje ładniejsze światło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Martw się raczej napieciem . Przy takich napieciach o przebicie łatwo a i pole elektromagnetyczne ma zawsze w poewnych oklicznościach ujemy wpływ na póprzewodniki. Eranować i dobrze izolować kabelki tak ,żeby się nie stykały z innymi. Przy budzie z przexroczystego materiału o uszkodzenie płyty lub pamieci jest latwiej niż w blaszaku .Remember !

Torpido

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Martw się raczej napieciem . Przy takich napieciach o przebicie łatwo a i pole elektromagnetyczne ma zawsze  w poewnych oklicznościach ujemy wpływ na póprzewodniki. Eranować  i dobrze izolować kabelki tak ,żeby się nie stykały z innymi. Przy budzie z przexroczystego materiału o uszkodzenie płyty lub pamieci jest latwiej niż w blaszaku .Remember !

Torpido

Spoko mam zamiar najmniejszy i najkrotszy nawet kabelek wladowac do przezroczystych,elastycznych wezykow tak zeby byl porzadek w budzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi