_Vip_ Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Chce sobie wsadzic do budy niebieski neonik jednak martwi mnie kwestia wzrostu temperatury w budzie.Jak to jest z ta temperatura ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 raczej o to sie nie martw - neonik jest mocy okolo 4W wiec znikome temperatury daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Kolega Thorn (o ile dorze pamietam) robil pomiary. Neon nie zagrzeje ci budy, nie musisz sie tym martwic :) BTW , wbrew nazwie Cold Cathode , wcale nie jest zimna, przynajmniej po zalaczeniu. Rowniez sie grzeje :P Ale nie ma sie czym przejmowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 THX panowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Spoko :D ja mam neon praktycznie non stop włączony, różnic w temp pomiędzy włżczony/wyłączony nie zauważyłem :D mój neon 5W w temperarurę idzie jakieś 20% czyli 1 W można to pominąć żadna temperatura IMHO zimna katoda daje ładniejsze światło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Ostatnio coraz czesciej mysle o budzie w calosci ze szkla akrylowego :) A wiec jakby co to neonik zawsze sie przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 wlasnie otrzymalem katodke i powiem jedno : jak masz kupowac cos to tylko KATODE - BTW: jaka zywotnosc ma katoda ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 wlasnie otrzymalem katodke i powiem jedno : jak masz kupowac cos to tylko KATODE - BTW: jaka zywotnosc ma katoda ??? Ok.Wezme to pod uwage. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokolr Opublikowano 6 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2003 A propos :) Macie jakies doswiadczenia lub uwagi z/do katod UV? Warto cosik takiego nabyc? Pozdro afkors :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Martw się raczej napieciem . Przy takich napieciach o przebicie łatwo a i pole elektromagnetyczne ma zawsze w poewnych oklicznościach ujemy wpływ na póprzewodniki. Eranować i dobrze izolować kabelki tak ,żeby się nie stykały z innymi. Przy budzie z przexroczystego materiału o uszkodzenie płyty lub pamieci jest latwiej niż w blaszaku .Remember ! Torpido Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 Martw się raczej napieciem . Przy takich napieciach o przebicie łatwo a i pole elektromagnetyczne ma zawsze w poewnych oklicznościach ujemy wpływ na póprzewodniki. Eranować i dobrze izolować kabelki tak ,żeby się nie stykały z innymi. Przy budzie z przexroczystego materiału o uszkodzenie płyty lub pamieci jest latwiej niż w blaszaku .Remember ! Torpido Spoko mam zamiar najmniejszy i najkrotszy nawet kabelek wladowac do przezroczystych,elastycznych wezykow tak zeby byl porzadek w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 7 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2003 To OK. Tempeaturę możesz pominąć bo niebędzie miała wpływu na ogulny bilans cieplny kompa . Torpido Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...