lukmek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) Witam! Potrzebuję zasilacz do nowego komputera. Będzie ciągnął e6300 o/c, 6800GS o/c, 2xhdd, coolriver rev.2 Jednak kiedy unormuje się sytuacja z kartami DX10, chciałbym zmienić sobie grafę na coś ze średniej półki bez zmiany zasilacza. Do dyspozycji mam ok. 320 zł. Rozważam takie modele: 1. Topower 420P7 U12 EZ 2. Enermax Liberty 400W 3. Antec TruePower Trio 430W 4. Chieftec CFT500 A12S Ze względów ergonomicznych najbardziej pasowałyby mi 2 pierwsze modele, bo mają odpinane kable. Wiem, że wybór jest trudny, dlatego chciałbym poznać Wasze zdania. Edytowane 28 Października 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Nie wiem jak inne zasilacze, ja w każdym razie mogę polecić Enermaxa. Trzyma napięcia jak trza, cichy jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) 3 lub 4 co weźmiesz to już twoja broszka czy wolisz teoretycznie nieco słabszą dwunastkę ale stabilniejsze pozostałe napięcia =>antec czy może wydajną dwunastkę kosztem trochę mniej stabilnych innych napięć, ale z lepszym okablowaniem=> chieftec Edytowane 28 Października 2006 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) BENITO: a jak oceniasz Topowera ??? Pasowałby mi najlepiej do obudowy, bo ma odpinane kable. Jest dużo gorszy od 3 i 4, to w takim razie wezmę Chieftec'a, bo mogę go kupić za 302 zł. Enermaxa pracuje w kuzyna kompie. Bardzo fajny zasilacz, tyle że dużo z nich pada (rozmowa z kilkoma sklepami). Edytowane 29 Października 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Topower ma mniej wydajną dwunastkę, w zależności od wersji może być nawet pojedyncza a nie podwójna. Reszta jest w Topowerze jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...