BorysVasiliev Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Mam problem z gra Pro evolution soocer 5/6. Polega on na tym ze gierka skacze - tz jezeli pulpit mam ustawiony na 1440x900 na wide - odswiezanie mam ustawione 75Hz i nie moge zmienic- przez co gra skacze . Jezeli pulpit ustawie na 1280x1024 odswiezanie zmienie sobie na 60Hz i to gra juz normalnie dziala. Glupio jest za kazdym razem zmieniac rozdzielke w windowsie zeby gra plynnie dzialala. Mozna to jakos obejsc? Niechce miec rozdzielki 1280x1024 bo wtedy wszystko sie rozjezdza. Pozdrawiam i prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Nikt nie wie czemu tak sie dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Nikt nie wie czemu tak sie dzieje? problemy z PES5 i LCD są tak częste ze zamiast meczyc sie radze gre wywalic do kosza... Edytowane 30 Października 2006 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 No namordowalem sie sporo zeby dziala jak nalezy tylko za kazdym razem musze niestety zmieniac rozdzielczosc co jest bardzo meczace. Gre i sport ten za bardzo lubie zeby wywalac do kosza. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) A w jakiej rozdzialce grasz? I jak sie objawa skaknie gry, bo za bardzo nie czaje. ;] Ja w PES6 gram w 1680x1050, odswiezanie 60Hz (wymuszone w sterach v-sync) i jest gucio. ;] W PES 5/6 mozna sobie LOD mixerem ustawic przy rozdzielczosci panoramicznej poprawne aspect ratio (nic sie nie rozciaga oprocz HUD'a). ;] Giera wtedy jest jeszcze lepsza (wieksze pole widzenia). :D Edytowane 30 Października 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 A w jakiej rozdzialce grasz? I jak sie objawa skaknie gry, bo za bardzo nie czaje. ;] Ja w PES6 gram w 1680x1050, odswiezanie 60Hz (wymuszone w sterach v-sync) i jest gucio. ;] W PES 5/6 mozna sobie LOD mixerem ustawic przy rozdzielczosci panoramicznej poprawne aspect ratio (nic sie nie rozciaga oprocz HUD'a). ;] Giera wtedy jest jeszcze lepsza (wieksze pole widzenia). :D A wiec tak : jak w windowsie mam ustawione 1280x1024 moge wybrac odswiezanie 60Hz i gra pieknie smiga. Jesli w windowsie ustawie 1440x900 to mam tylko 75Hz nie moge zmienic . I wtedy PES skacze.A wiedzisz to trzeba w sterach jakos wymusic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 (edytowane) A wiec tak : jak w windowsie mam ustawione 1280x1024 moge wybrac odswiezanie 60Hz i gra pieknie smiga. Jesli w windowsie ustawie 1440x900 to mam tylko 75Hz nie moge zmienic . I wtedy PES skacze.A wiedzisz to trzeba w sterach jakos wymusic? Mozna wymusic odswiezanie 60Hz dla roznych rozdzielczosci np. programem PowerStrip. ;] W jakiej rozdzielczosci grasz w PES6? U mnie smiga w 1680x1050 i jest plynnie (czasem zdarzaja sie zwolnienia, ale to wina mojego przestarzalego konfigu ;)), u Ciebie powinno chodzic non stop w 60 klatkach. ;] Edytowane 10 Listopada 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...