Skocz do zawartości
thelazyone

Klawiatura Szaleje

Rekomendowane odpowiedzi

Z 2 tygodnie temu zainstalowałem gierke (jakieś Star Wars'y) ale se nie pograłem bo klawiatura sie zacinała, blokowała myszke, postać biegała wbrew mnie i takie tam, pomyślałem że coś z grą i wykopałem ją. Teraz przyszedł Gothic 3 i o zgrozo dzieje się podobnie, blokuje sie klawiatura i mycha na chwile, głównie jak walcze, do tego czasem jak sie blokują to jeszcze brzęczy brzęczący brzęczek systemowy.

Sprawdziłem: konflikty sprzętowe, podgląd zdarzeń, wyłączyłem bzdury typu: 5x Shift to coś tam, nie mam wciśniętych żadnych klawiszy,

Poza tymi dwoma grami nie zaobserwowałem żadnych nieprawidłowości w systemie.

XP Pro, sp2 + autopatcher, System ma z 10 dni, jak gram to odłączam neta i wyłączam AV, firewala itd

Pomocy, zanim rozniose klawiature :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie próbowałem, bo jeszcze drugiej nie mam.

Próbowałem za to podobne kombinacje kliknięć myszy i klawiatury na pulpicie i w operze i nic takiego się nie dzieje, klawiatura poza grami całkiem sprawna.

---

edit.

podłączyłem inną klawiature (ten sam model) i jakby mniej tych zacięć, ale były.

co ciekawe stopień i rodzaj tych zacięć różni sie w zależności czy gram strzałkami czy wasd. na strzałkach mniej tnie.

czy długość kabla do klawiatury jest ograniczona tak jak np. usb ?? bo mam przedłużony o całą długość.

Tak swoją drogą klawiaturka to mint, taki prościutki. normalnie max 3 knefle na raz działają, a teraz w grze to przy 2 już sie potrafi zaciąć.

---

edit nr 2

no i po problemie, kupiłem Logitech Internet 350 keyboard i wszystko gra. PZDR

Temat można zamknąć i wywalić bo nic nie wnosi.

Edytowane przez thelazyone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi