tomasz Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Mam skaner Plustek OpticPro 1248U. Gdy zrobię prescan i chcę zaznaczyć część rysunku do skanowania za pomocą myszki to jest trudno przesunać którąś z krawędzi zaznaczenia. Krawędź przesuwa się dopiero po ok. 3 sekundach. Czasami nic nie mogę zrobić bo wytworzy się takie cztery groty strzałek, kóre nieruchomieją w środku widoku prescanu i klikanie myszką nie skutkuje, dopiero Alt+F4 pomoże zamknąć aplikację. Jest to bardzo uciążliwe, bo jak wchodzę na dodatkowe opcje to ActionManager prawie nieruchomieje i nie da mi nic zmienić. Zainstalowany Windows XP. Czy wie ktoś co by tu wykombinować, zeby dobrze to chodziło? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Pierwsze spróbuj przeinstalować drivery a gdy to nie pomoże to system. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 moze to wina XP, albo kiepskiej obslugi USB przez plyte glowna - zapodaj najnowsze VIA 4in1 jak chcesz nowe drivery do skanera to looknij TU strona Multimedia Vision (oficjalnego dystrybutora Plusteka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 System przeinstalowywałem kilka razy (po formacie dysku) i nic to nie pomaga. Sterowniki do VIA są zainstalowane najnowsze 4.39, a także nowe VIA USB Filter 1.10. Sterowniki do skanera są nowe ogólnodostępne do Windows XP ze strony www.mmv.pl. I dalej nie mogę dokładnie ustawić obszaru obrazu po preskanie bo wszystko jakby się zacinało. Co można jeszcze zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 System przeinstalowywałem kilka razy (po formacie dysku) i nic to nie pomaga. Sterowniki do VIA są zainstalowane najnowsze 4.39, a także nowe VIA USB Filter 1.10. Sterowniki do skanera są nowe ogólnodostępne do Windows XP ze strony www.mmv.pl. I dalej nie mogę dokładnie ustawić obszaru obrazu po preskanie bo wszystko jakby się zacinało. Co można jeszcze zrobić? ja bym zrobil tak - jezeli chcesz wyeliminowac taka mozliwosc ze to wina systemu - zainstaluj np Win98SE - jak i z tym beda problemy to bedzie wiadomo ze to wina sprzetu a nie oprogramowania, a jak nie bedzie prolemow to winowajca okaze sie XP (ja bym stawial na ta druga przyczyne) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 A więc zainstalowałem Windows 98SE. Skanowanie przebiega idealnie dobrze. Jest to więc wina systemu Windows XP. Ale co u licha może w tym systemie te błędy powodować? Przecież sterowniki mam jakoby nejnowsze do tego skanera i pisane (niby tak piszą na stronie www.mmv.pl) do systemu XP. Gdzie trzeba w tym XP pogrzebać, co ustawic aby ww. skaner mógł poprawnie skanować? Czy ktoś wie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...