Jarogniew Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 (edytowane) 2XL low end z MCS Zaraz po ukazaniu się pierwszych i informacji o planowanym wypuszczeniu serii low endowych bloków przez MCS. Postanowiłem zakupić bloczek na CPU. Po dłuższym oczekiwaniu w końcu dostałem paczkę z nowym blokiem. Muszę powiedzieć, że opakowanie, a raczej jego brak jest dla mnie sporym minusem. Blok został zapakowany w torebkę z folii bombelkową i torebkę z folii antystatycznej. Trochę to za mało jak dla mnie, przydałoby się, nawet szare tekturowe pudełko i lepsze zabezpieczenie samego bloku, gdyż może się trochę poobijać w transporcie. Razem z blokiem dostajemy zestaw montażowy: Sam spód bloku został wykonany z chromowanej miedzi. Rozkręcając bloczek ujrzymy popularną konstrukcję - piny. Zostały one ułożone w kole o średnicy 22mm. Piny mają ~3mm wysokości i 1mm bok, kanały pomiędzy nimi również mają 1mm. Całość prezentuje się tak: Spód Piny Top bloku został wykonany z anodyzowanego na czarno aluminium. Bardzo ciekawie zostało to wykonane, trochę przypomina mi top bloku Apogee. Prezentuje się to tak: Multizapinka przykrywa praktycznia cały top, została pomalowana proszkowo na czarno przez co idealnie zlewa się z topem. Ogólny rzut na blok: Bloczek zamontowany na MOBO za dnia: i nocą: TEST Jako, że test i wyniki są takie same jak w mojej recenzji F2S rev3, daję je jako spoiler :wink: kto chcę niech ogląda, reszta czyta dalej...» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Role grzałki pełnił x2 3800+ . WC – Laing DCC, CPU, GPU, NB, Mosfety, chłodnica COOLTEK DUAL + 2Fandery @12V Pasta CLP, Temperatura CPU spisana ze SpeedFan'a. Temperatura wody i otoczenia – cyfrowy termometr - dokładnosć (ponoć) 0,01*C. IDLE – 30minut pracy w systemie (Firefox, Foobar i pare innych). STRESS – 30minut obciążenia ORTHOS'em + Firefox, Foobar i pare innych. Żeby nie pokazywać samych temperatur, które tak naprawdę nie pokażą jak się spisuje bloczek względem konkurencji, zamieszczam również wyniki moich testów X2L i Storma. Wrażenia Jak pokazały testy jest również wydajny. Jak na bloczek low endowy został bardzo fajnie wykonany, jego konstrukcja - talarek miedzi + aluminiowy top czynią go bardzo lekkim. Design X2L trafia do mnie idealnie, może dlatego, że lubię bloczki z nieprzezroczystym topem tak samo jak czarny kolor. Niestety nie jest tak różowo, mam też kilka negatywnych wrażeń. Lekko rozczarowało mnie opakowanie, czyli jak wspomniałem wcześniej jego brak. Kolejną rzeczą do której można się przyczepić są rysy, które jak informuje producent - powstały podczas usuwania wiórów. Trochę nieestetycznie to wygląda, jednak pamiętać trzeba, że jest to low endowa produkcja. Edytowane 1 Listopada 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Popracuj nad zdjęciami gdyż są za ciemne, reszta ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Popracuj nad zdjęciami gdyż są za ciemne, reszta ok dokladnie, foty strasznie ciemne, biale tlo blok ciemny/czarny i nic nie widac. poza tym ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 dziś postaram się o nowe foty.. jak tylko słoneczko się pokaże na niebie B) @mattnick ??? krytyka na poziomie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Blok ok, tescik takze ( jedynie fotki :wink: ) Opakowanie : a po co Ci ? kolekcjonujesz czy jak ? Przeca do kompa blok wsadzasz a nie pudelko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 (edytowane) żeby bloczek nie dochodził do mnie z takim spodem;) edit: nowe fotki i poprawiona recka: CLICK Edytowane 3 Listopada 2006 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...