rafal998 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Witam. Posiadam laptopa NC 6000 i kupiłem do niego kartę WiFi HP BROADCOM 54g 802.11g. - na procesorze BCM4318EK. Po włożeniu jej do slotu i uruchamianiu wyskakuje błąd 104-Unsupported. Czytałem że istnieje możliwość zdjęcia blokady z Biosu ale niestety nie wiem jak dokładnie: http://www.richud.com/HP-Pavilion-104-Bios.../compaq-nc4200/ ale niestety u mnie z angielskim ni wząb. Rozpakowałem bios ale nie wiem dokładnie co zrobić. Proszę o pomoc. Może ktoś to mi "przełorzy łopatotogicznie" na Polski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Musisz sprawdzić jaki masz Vendor ID i Subsys ID karty i wklepać te dane w zaznaczone na zdjątkach miejsca w Twoim BIOSie. Jak zaznaczył autor nie jest to metoda "gwarantowana" a co za tym idzie możesz sobie zrypać BIOS w kompiku i narobić sobie jeszcze większych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...