ebry Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Mam ruter linksys WAG54G do niego kablem podłączonego pc.Teraz kolej na laptopa.Ustawienia następujące: Wireless network mode: Mixed Wireless network name : bla bla Wireless channel : 11 Wireless SSID Broadcast: Enabled Wireless Network Access: Allow all I laptop łączy się z siecią ale nie może pobrać adresu sieciowego.Co jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 DHCP wlaczone na AP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 DHCP wlaczone na AP ? ... i w ustawieniach połączenia sieciowego na laptopie? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 A jak nie chce pobrać to spróbuj ustawić na sztywno adres IP na laptopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 A jak nie chce pobrać to spróbuj ustawić na sztywno adres IP na laptopie. Hmm... nie wiem czy w trybie infrastructure można na końcówce ustawiać IP na sztywno. U mnie na karcie Linksys WMP54G i AP Dlink DI-524 taki patent nie przeszedł. Adres musiał być przydzielone przez DHCP. Może ten routerek Linksysa jest cwańszy. W końcu nie od dziś wiadomo, że DI-524 to nie szczyt marzeń B-) pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebry Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) No wreszcie mi się udało to podłączyć ale znów problemy.Net działa ale co jakiś czas znika tak poprostu.Na kompie podłączonym kablem też. :mur: Może mi ktoś podpowie jak zlokalizować tą usterkę? Rozwiązałem problem.Kupiłem drugi. http://www.buffalo-technology.com/products...p;categoryid=28 Edytowane 13 Listopada 2006 przez ebry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...